AZLOCILLINE , solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului  AZLOCILLINE , solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Medicament de electie in toate infectiile sistemice si/sau locale provocate de Pseudomonas aeruginosa: infectii ale rinichilor si cailor urinare, endocardite, meningite, infectii ginecologice, peritonite, infectii ale tubului gastrointestinal, infectii ale cailor respiratorii, infectii ale cailor biliare, infectii osoase.

Prezentare farmaceutica: Flacoane a 1 g sau 2 g pulbere pentru solutie inj. i.v. continand azlocilina sodica. Continut in sodiu 50 mg/g.

Actiune terapeutica: Penicilina de semisinteza din grupa penicilinelor acilureidice cu spectru larg de actiune bactericida asupra bacteriilor gramnegative si grampozitive (si comparativ cu alte antibiotice beta-lactamice) avand efect crescut fata de Pseudomonas aeruginosa (b. piocianic). Activitatea antibacteriana este de 4-8 ori mai mare decat a carbenicilinei.

Mod de administrare: Produsul se administreaza i.v. sub forma de injectie sau perfuzie din solutia care contine cel mult 100 mg azlocilin/ml. Prin perfuzie se administreaza 50-100 ml solutie in aproximativ 30 minute. In infectii grave (la pacientii cu functii renale normale) doza este de 5 g azlocilin la 8 ore. In infectiile urinare doza este de 2 g la 8 ore.

Reactii adverse: Pot aparea unele efecte secundare specifice antibioticelor beta-lactamice: urticarie, diaree, meteorism, febra, depresie leucocitara, cresterea trecatoare a fosfatazei alcaline, eozinofilie. Este contraindicata administrarea produsului la pacientii care prezinta hipersensibilitate la peniciline si cefalosporine.

Contraindicatii: Alergie la produs.

Producator: Antibiotic CO.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...