Acomplia 20 mg comprimate filmate

Prospect Acomplia 20 mg, comprimate filmate.

Descriere: Indicat in tratamentul pacienţilor cu obezitate sau supraponderali cu factori de risc asociaţi precum diabet zaharat de tip 2 sau dislipidemie.

1. CE ESTE ACOMPLIA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Substanta activa din Acomplia este rimonabantul. Acesta actioneaza prin blocarea unor receptori specifici, numiti receptori CB1, prezenti in creier si in tesutul adipos.

2. INAINTE SA LUATI ACOMPLIA

Nu luati acomplia

- daca suferiti in prezent de depresie

- daca sunteti tratat in prezent pentru depresie

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la rimonabant sau la oricare dintre celelalte componente ale acomplia

- daca alaptati

Aveti grija deosebita cand utilizati acomplia.

Inainte sa incepeti sa luati acest medicament, spuneti medicului dumneavoastra:

- daca ati suferit in trecut de depresie sau ati avut ganduri de sinucidere

- daca aveti o afectare a functiei hepatice

- daca aveti o afectare severa a functiei renale

- daca aveti diabet zaharat (vezi pct. 4)

- daca sunteti tratat in prezent pentru epilepsie

- daca aveti sub 18 ani. Nu sunt disponibile informatii despre utilizarea ACOMPLIA la persoane cu varsta sub 18 ani.

La pacientii care au luat Acomplia, s-au raportat tulburari psihice grave, inclusiv depresie sau modificari ale dispozitiei.

Daca aveti simptome de depresie in timpul tratamentului cu Acomplia, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra si sa intrerupeti tratamentul.

Semne si simptome asociate cu depresia pot fi:

Tristete, dispozitie depresiva; pierderea interesului pentru activitati anterior placute; agitatie;

iritabilitate; actiuni incetinite, inhibate; dificultati de concentrare; anxietate; dificultate de a dormi (insomnie); ganduri sau discutii despre moarte sau sinucidere.

Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca a aparut sau s-a agravat oricare dintre simptomele mai sus mentionate.

Folosirea altor medicamente

Actiunea Acomplia este crescuta prin utilizarea simultana a anumitor medicamente (asa-numitii inhibitori ai CYP3A4), cum sunt:

- itraconazol (medicament antifungic)

- ketoconazol (medicament antifungic)

- ritonavir (medicament pentru tratamentul infectiilor cu HIV)

- telitromicina (antibiotic)

- claritromicina (antibiotic)

- nefazodona (antidepresiv)

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent medicamentele mentionate mai sus sau orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, cum sunt preparatele pe baza de sunatoare, rifampicina (antibiotic), medicamentele pentru scadere in greutate, medicamentele pentru scaderea lipidelor (grasimilor) din sange, medicamentele antidiabetice si medicamentele utilizate pentru tratamentul epilepsiei (de exemplu fenitoina, fenobarbital, carbamazepina) sau al depresiei.

Sarcina si alaptarea

Acomplia nu trebuie luat in timpul sarcinii.

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca ramaneti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau planuiti sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Acomplia.

Nu luati acest medicament in timpul alaptarii. Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau daca planuiti sa va alaptati copilul.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

La doza recomandata, nu este de asteptat ca Acomplia sa va scada capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI Acomplia

Luati intotdeauna Acomplia exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de un comprimat de 20 mg o data pe zi, dimineata, inainte de micul dejun. Inghititi comprimatul intreg.

Este necesar sa incepeti si sa continuati o dieta hipocalorica si un program de exercitii fizice pentru a obtine cele mai bune rezultate. Medicul dumneavoastra trebuie sa va recomande tipul de dieta si nivelul de activitate fizica necesar, adaptat la conditia dumneavoastra fizica si la starea dumneavoastragenerala de sanatate.

Folosirea Acomplia cu alimente si bauturi

Acomplia trebuie luat o data pe zi, dimineata, inainte de micul dejun.

Daca luati mai mult decat trebuie din Acomplia

Daca luati mai mult decat trebuie din Acomplia, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Acomplia

Luati-l imediat ce va amintiti, dar nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului

dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Acomplia poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse foarte frecvente, care au aparut la mai mult de 1 din 10 pacienti tratati cu Acomplia, includ: greata si infectie a tractului respirator superior.

Reactiile adverse frecvente, care au aparut la mai mult de 1 din 100, dar la mai putin de 1 din 10 pacienti tratati cu ACOMPLIA, includ: disconfort gastric, varsaturi, tulburari de somn, nervozitate, depresie, iritabilitate, ameteli, diaree, anxietate, mancarimi, transpiratii excesive, crampe sau spasme musculare, oboseala, vanatai, dureri si inflamatii ale tendoanelor (tendinite), pierderi de memorie, durere de spate (sciatica), modificarea sensibilitatii (sensibilitate scazuta sau senzatie anormala de arsura sau intepaturi) la nivelul mainilor si picioarelor, bufeuri de caldura, cadere, guturai si entorsa.

Reactiile adverse mai putin frecvente, care au aparut la mai putin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienti tratati cu Acomplia, includ:

Somnolenta (letargie), tremor, transpiratii nocturne, atacuri de panica, sughit, furie, neliniste (disforie), tulburare emotionala, ganduri de sinucidere, agresivitate sau comportament agresiv, hipoglicemie (concentratie scazuta a zaharului din sange).

Reactiile adverse rare, care au aparut la mai putin de 1 din 1000 de pacienti tratati cu Acomplia, includ: halucinatii.

Dupa punerea pe piata a medicamentului, au fost, de asemenea, raportate urmatoarele reactii adverse (frecventa necunoscuta):

Convulsii, tulburari de atentie, idei delirante (idei false, care contrazic realitatea), paranoia, eruptie cutanata, dureri de cap si dureri de stomac.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ACOMPLIA

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Acomplia dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Acomplia

Substanta activa este rimonabantul. Un comprimat filmat contine rimonabant 20 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleu: amidon de porumb, lactoza monohidrat, povidona K 30 (E1201), croscarmeloza sodica (E468), laurilsulfat de sodiu (E487), celuloza microcristalina (E460), stearat de magneziu Film: lactoza monohidrat, hipromeloza 15mPa.s (E464), dioxid de titan (E171), macrogol 3000 Lac: ceara carnauba (E903)

Cum arata Acomplia si continutul ambalajului

Acomplia 20 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate albe, de forma unei lacrimi, inscriptionate cu "20" pe una dintre fete.

Acomplia este disponibil sub forma de blistere in cutii cu 14, 28, 30, 56, 84, 90 si 98 comprimate,blistere perforate pentru eliberarea unei unitati dozate in cutii cu cu 70 x 1 comprimate si flacoane albe din plastic cu 28, 98 si 500 comprimate in cutii.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Sanofi-Aventis

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o...
Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Depresia este o boala grava. Poate fi confundata cu oboseala obisnuita, dar se poate ascunde si sub...