Acuver 8 mg/doza, solutie orala

Prospect Acuver 8 mg/doza, solutie orala. Acuver 8 mg/doza, solutie orala se foloseste in tratamentul vertijului asociat cu tulburari functionale ale aparatului vestibular in contextul sindromului Meniere.

COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

0,8 ml (=o pulverizare) de Acuver contine diclorhidrat de betahistina 8 mg. Excipient: 50 mg /ml etanol (96 vol %) Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

FORMA FARMACEUTICA

Solutie orala, lichid limpede, incolor

Indicatii terapeutice: Pentru tratamentul vertijului asociat cu tulburari functionale ale aparatului vestibular in contextul sindromului Meniere.

Doze si mod de administrare:

Doze la adulti: Doza standard este de cate 1 - 2 pulverizari de 3 ori pe zi (corespunzand la cate 8 - 16 mg diclorhidrat de betahistina de 3 ori pe zi).

O pulverizare este echivalenta cu 0,8 ml solutie

Copii si adolescenti: Acuver nu este recomandat pentru tratamentul copiilor si adolescentilor cu varste sub 18 ani. Siguranta si eficacitatea pentru acest grup de pacienti nu au fost stabilite in cadrul studiilor.

Mod de administrare: Inainte de prima utilizare, capacul cu filet trebuie scos si pompa dozatoare trebuie insurubata pe flacon. Doza prescrisa, este eliberata din flacon cu ajutorul pompei dozatoare si este diluata intr-un lichid neutru (apa) (intr-un pahar ce contine cel putin 100 ml apa).

Acuver trebuie administrat in timpul mesei sau dupa masa.

Durata tratamentului: Durata tratamentului depinde de starea clinica si de evolutia bolii. In majoritatea cazurilor, este necesara utilizarea pe termen lung (timp de cateva luni).

Contraindicatii: Acuver este contraindicat in urmatoarele cazuri:

- hipersensibilitate la diclorhidratul de betahistina sau la oricare dintre excipienti

- in timpul sarcinii si alaptarii (vezi pct. 4.6)

- feocromocitom

Atentionari si precautii speciale pentru utilizare:

Este recomandata prudenta in timpul tratamentului la pacienti cu:

- ulcer peptic (incluzand antecedente ale acestei afectiuni), deoarece dispepsia poate apare in mod ocazional la pacientii carora li se administreaza tratament cu diclorhidrat de betahistina; -astm bronsic;

- urticarie, exantem sau rinita alergica, deoarece aceste simptome se pot inrautati; -hipotensiune arteriala marcata;

- administrare concomitenta de antihistaminice (vezi pct. 4.5)

Acuver nu este recomandat pentru tratamentul copiilor si adolescentilor cu varsta sub 18 ani. Siguranta si eficacitatea pentru acest grup de pacienti nu au fost stabilite in cadrul studiilor.

Acuver contine cantitati mici de etanol (alcool), sub 100 mg pentru o singura doza.

In cazul inhalarii accidentale de Acuver solutie orala in loc de administrarea pe cale orala, in mod teoretic pot aparea bronhospasm si o scadere a presiunii sanguine.

Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Nu s-au efectuat studii de interactiune, indeosebi studii de interactiune cu medicamente care sunt utilizate in mod frecvent impreuna cu betahistina in indicatiile terapeutice mentionate mai sus, cum sunt vasodilatatoarele, substantele psihoactive (sedative, tranchilizante, neuroleptice), substantele parasimpatolitice sau vitaminele.

Acuver nu trebuie administrat concomitent cu medicamente antihistamince, deoarece rezultatele studiilor experimentale la animale indica faptul ca aceste medicamente isi pot scadea reciproc eficacitatea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zantac, preparate orale si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Prospect Sinupret, solutie alcoolica. Acest medicament este recomandat ca tratament pentru sinuzite acute si cronice, rinosinuzite, bronsite;...
Indicatii: Prezista este un medicament antiretroviral utilizat in tratamentul infectiei cu virusulimunodeficientei umane (HIV). Apartine unui grup...