Aironyl

Aironyl este indicat in astm bronsic, bronsite cronice, emfizem pulmonar si alte afectiuni bronhopulmonare însotite de spasm bronsic.

Contraindicatii: Hipersensibilizare cunoscuta la unul din componentii produsului. Pacientii care sufera de hipertensiune arteriala severa, insuficienta miocardica si hipertiroidism, precum si cei sensibili la aminele simpatomimetice. Eclampsie, preeclampsie, hemoragie uterina.

Precautii: Administrarea in cursul sarcinii si al alaptarii: Nu s-a determinat inca siguranta in cazul administrarii in primul trimestru al sarcinii si de aceea se va evita administrarea produsului in cursul primelor 3 luni de sarcina. Substanta se excreta prin laptele matern de aceea nu va fi administrata femeilor care alapteaza.

Reactii adverse: Pot sa apara: tahicardie, eritem, cefalee, vertij, tremuraturi, crampe musculare, greata, varsaturi. Pot sa apara reactii alergice. Aceste efecte dispar de obicei dupa prima saptamana de tratament.

Compozitie: Aironyl - sirop contine: Sulfat de terbutalina - 1,5 mg/5 ml.

Actiune: Stimulant selectiv al receptorilor B2 adrenergici, eliminand spasmul bronsic; efectul asupra receptorilor B1 si implicit asupra actiunii cardiace este redus. Terbutalina exercita un efect protector asupra mastocitelor, prevenind astfel eliberarea substantelor bronho-constrictoare. La dozele terapeutice, prin stimularea receptorilor B2 la nivelul fibrelor uterine, realizeaza o reducere a amplitudinii si frecventei contractiei uterine. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza dupa 1 pana la 3 ore de la administrarea produsului pe cale orala. Numai 15-20% din substanta se fixeaza pe proteinele plasmatice. Terbutalina se metabolizeaza in majoritate la nivel hepatic intr-un derivat sulfocongut. Excretia se face pe cale urinara ca derivat sau ca atare.

Administrare: Adulti: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi. Copii intre 2-5 ani: 1/2-1 lingurita de 3 ori pe zi. Copii intre 6-12 ani: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 120ml; (3 ani)

Firma producatoare: SEDICO

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaditen, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Prevenirea...
Citeste prospectul medicamentului Tilade mint si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tilade...
Citeste prospectul medicamentului Tilade si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tilade este...