Alli

Alli este un medicament care contine substanta activa orlistat si este folosit in dietele alimentare.

Este disponibil sub forma de capsule turcoaz (60 mg).

Pentru ce se utilizeaza Alli?

Alli se utilizeaza pentru a-i ajuta pe pacienti sa slabeasca. Se utilizeaza la adulti supraponderali care au un IMC (indice de masa corporala) mai mare sau egal cu 28 kg pe metru patrat, in asociere cu un regim hipocaloric cu niveluri reduse de grasimi. Medicamentul se poate elibera fara reteta.

Cum se utilizeaza Alli?

Se ia o singura capsula de Alli, cu apa, inainte, in timpul sau in interval de o ora dupa fiecare masa principala, de trei ori pe zi. Daca se sare peste o masa sau daca aceasta nu contine grasimi, nu trebuie luat Alli. Pacientul trebuie sa tina un regim in care aproximativ 30% din calorii provin din grasimi.

Alimentele din acest regim trebuie repartizate in trei mese principale. Pacientii care iau Alli trebuie sa inceapa un regim alimentar si de exercitiu fizic inainte sa inceapa tratamentul. Daca dupa 12 saptamani pacientii care iau Alli nu au scazut in greutate, trebuie sa se adreseze medicului sau farmacistului. Poate fi necesara oprirea tratamentului.

Cum actioneaza Alli?

Substanta activa din Alli, orlistatul, este un medicament impotriva obezitatii care nu afecteaza pofta de mancare. Orlistatul blocheaza lipazele gastrointestinale (enzime care digera grasimile). Atunci cand enzimele sunt blocate, ele nu pot digera unele grasimi din alimente, ceea ce permite ca aproximativ un sfert din grasimile din alimentatie sa treaca prin tubul digestiv fara a fi digerate. Organismul nu poate utiliza aceste grasimi din alimentatie ca sursa de energie si nici nu le poate transforma in tesut adipos.

Aceasta ajuta la scaderea in greutate.

De ce a fost aprobat Alli ?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Alli sunt mai mari decat riscurile sale pentru reducerea greutatii la adultii supraponderali (IMC≥ 28 kg/m2), luat in asociere cu un regim usor hipocaloric, sarac in grasimi. Comitetul a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru Alli.

Alte informatii despre Alli:

Comisia Europeana a acordat Glaxo Group Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru Orlistat, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 23 iulie 2007. Autorizarea s-a bazat pe autorizatia acordata in 1998 capsulelor Xenical. Denumirea medicamentului a fost schimbata in Alli la 12 septembrie 2008.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...