Aloxi 250 micrograme solutie injectabila

Aloxi, solutie injectabila este o solutie incolora care se injecteaza intr-o vena si apartine unui grup de medicamente cunoscut sub numele de antagonisti ai serotoninei (5HT3).

Aloxi este furnizat intr-un ambalaj continand un flacon din sticla cu 5 ml solutie. Fiecare flacon contine o doza. Aloxi este utilizat pentru prevenirea senzatiei de greata si varsaturilor asociate cu chimioterapia anticanceroasa.

2. INAINTE SA UTILIZATI ALOXI

Nu utilizati Aloxi:

– Daca sunteti hipersensibil (alergic) la palonosetron sau la oricare dintre celelalte componente ale Aloxi.

Aveti grija deosebita cand utilizati Aloxi:

– Daca aveti obstructie intestinala acuta sau antecedente de constipatie repetata. De asemenea, aveti grija daca utilizati Aloxi in asociere cu alte medicamente care pot sa determine un ritm cardiac anormal.

Sarcina: Daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi gravida, medicul dumneavoastra nu va va administra Aloxi decat daca este neaparat necesar. Nu se stie daca Aloxi va produce vreun efect daunator cand este utilizat in timpul sarcinii. daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi gravida, trebuie sa cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra inainte de a utiliza orice medicament.

Alaptarea: Nu se stie daca Aloxi apare in laptele matern. daca alatati, trebuie sa cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza Aloxi.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Deoarece palonosetronul poate determina ameteli, somnolenta sau fatigabilitate, pacientii trebuie atentionati despre aceasta in cazul in care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI ALOXI

In mod normal, Aloxi este injectat de catre un medic sau o asistenta medicala, cu aproximativ 30 de minute inainte de inceperea chimioterapiei. Doza uzuala de Aloxi este de 250 micrograme, administrata sub forma de injectie rapida (injectie in bolus) intr-o vena. Aloxi este destinat utilizarii unice, orice cantitate de solutie neutilizata trebuie aruncata.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Aloxi poate avea reactii adverse.

Cele mai frecvente reactii adverse (cele care afecteaza dupa toate probabilitatile 1 pana la 10 din 100 pacienti) sunt urmatoarele: durere de cap, ameteli, constipatie, diaree.

Alte reactii adverse, mai putin frecvente (cele care afecteaza dupa toate probabilitatile 1 pana la 10 din 1000 pacienti) sunt: diminuarea si pierderea poftei de mancare, anxietate, euforie, insomnie, somnolenta, somn excesiv, parestezii (senzatii anormale cum ar fi cele de arsura, intepatura, furnicatura etc.), neuropatie senzoriala periferica, afectarea vederii, rau de miscare, senzatie de tiuit in urechi, batai rapide ale inimii, batai lente ale inimii, batai premature ale inimii, variatii ale frecventei inimii, tensiune arteriala crescuta sau tensiune arteriala scazuta, modificari de culoare ale venelor, umflarea venelor, sughit, flatulenta, uscaciunea gurii, afectarea digestiei, durere abdominala si durere in abdomenul superior, dermatita alergica (inflamatie alergica a pielii), eruptie pe piele cu senzatie de mancarime, durere articulara, retentie urinara, senzatie de caldura, simptome asemanatoare gripei, stare de slabiciune, stare de oboseala, iritatie oculara, febra, tulburari de metabolism, concentratie scazuta a calciului in sange, concentratie crescuta a calciului in sange, concentratie scazuta a potasiului in sange, concentratie crescuta a glucozei in sange, concentratie crescuta a bilirubinei in sange, glucoza in urina, concentratii crescute ale enzimelor hepatice (transaminaze), ischemie cardiaca, aspecte anormale ale electrocardiogramei (prelungirea intervalului QT).

Daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist.

5. PASTRAREA ALOXI

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe eticheta.

Pentru utilizare unica, orice cantitate de solutie neutilizata trebuie aruncata.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata: Helsinn Birex Pharmaceuticals Ltd.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...