Ascofer, comprimate

Citeste prospectul medicamentului  Ascofer si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcina, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie la copii in crestere, in caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, la copii, la donatori de sange.

Forma de prezentare:

Comprimate 40 mg; cutie x 1 fl. x 20 comprimate

Doze si mod de administrare:

Adulti: curativ 600-1200 mg gluconat feros/zi (72-144 mg fier); profilactic 100-300 mg gluconat feros/zi. Copii: 200-600 mg gluconat feros/zi. Doza zilnica se fractioneaza in 3 prize, administreaza in afara meselor (daca se produc fenomene de iritatie gastrica, se adm. la mese).

Contraindicatii:

Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranta la fier; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil).

Atentionari:

Hiposideremia asociata cu sindroame inflamatorii nu raspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacitatii trat. la 3 luni; interactiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonati, penicilamina, tiroxina, fluorochinolone, antiacide.

Reactii adverse:

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat in negru), senzatie de vertij, bufeuri de caldura.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vitamina B6, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Tardyferon - Fol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Tardyferon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Anemii feripive...