BUDESONID, aerosol

Citeste prospectul medicamentului  Budesonid, aerosol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Astm bronsic, bronsite cronice spastice.

Compozitie:

Budesonidum

0,01 g - mite

0,04 g - forte

Vehiculum ad

10 ml - mite

10 ml - forte

1 doza contine budesonidum

0,05 mg - mite

0,2 mg - forte

Proprietati si actiune: Budesonidul este reprezentantul noii generatii glucocorticosteroid-acetylene, in derivat al hidroxyprednisolonului cu puternica actiune antiinflamatoare. Nu produce efecte secundare la nivelul cortexului suprarenal cu alti corticosteroizi care se administreaza sistemic. Reactiile alergice la nivelul bronhiilor atat cele imediate cat si cele intarziate, sunt inhibate. Reducerea sau inhibarea reactiei alergice se face simtita dupa o mai lunga perioada de administrare, aproximativ 1-2 saptamani. Inhibarea reactiei intarziate apare mai devreme.

Contraindicatii: Perioada de graviditate sau alaptare trebuie considerate contraindicatii relative, deoarece inca nu a fost posibil un studiu adecvat pe o perioada lunga de timp pentru astfel de situatii. Se recomanda prudenta la administrarea in cazul tuberculozei. Medicamentul poate fi administrat in tuberculoza complicata cu tulburari respiratorii cu brohospasm. Este relativ contraindicat in micozele pulmonare si bronsice. Uneori medicamentul se poate administra in cazuri de micoze insotite de manifestari alergice, dar numai asociat cu medicamente chimioterapeutice adecvate.

Efecte adverse: Uneori pot aparea iritatii ale faringelui si ditonie. Foarte rar pot aparea candidoze ale cavitatii bucale si ale faringelui.

Mod de administrare: Budesonid mite: 0,05 mg-0,2 mg, de doua ori pe zi. Budesonid forte: 0,2 mg de doua ori pe zi, uneori se administreaza timp de 7 zile. Doza poate fi crescuta pana la 1,2 mg pe zi in unele cazuri.

Conditii de pastrare: Preparatul trebuie depozitat la temperatura camerei. Recipientul nu trebuie tinut langa o sursa de caldura. Atentie Preparatul trebuie depozitat in locuri inaccesibile copiilor. Mod de ambalare: Un flacon de 22 ml contine 200 doze.

Producator: Glaxo Wellcome - Poznan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aerosolul cu Beclometazone dipropionate este destinat unei utilizari de lunga durata. Indicatii: Astm bronsic de diferite tipuri,...
Astmopent este un spray cu aerosol folosit in diverse afectiuni ale aparatului respirator. Indicatii: Crize de astm...
Citeste prospectul medicamentului Alupent, aerosol presurizat dozat (MDI) comprimate si afla pentru ce este indicat si cum...