BeneFIX 250 UI pulbere si solvent pentru solutie injectabila

BeneFIX este un medicament care contine factor IX de coagulare, produs prin tehnologie de recombinare. Pacientii cu hemofilie B (boala Christmas) au un deficit de factor IX de coagulare.

BeneFIX actioneaza prin substitutie de factor IX la pacientii cu hemofilie B, pentru ca sangele acestora sa se poata coagula. BeneFIX este utilizat pentru tratamentul si prevenirea (profilaxia) sangerarilor la pacientii cu hemofilie tip B (deficit congenital de factor IX).

Mod de utilizare: Utilizati intotdeauna BeneFIX exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Medicul dumneavoastra stabileste doza de BeneFIX pe care o veti utiliza. Aceasta doza, precum si durata tratamentului, depind de necesitatile dumneavoastra privind tratamentul de substitutie cu factor IX, precum si de parametrii farmacocinetici (indice de recuperare si timp de injumatatire plasmatica), care trebuie verificate periodic. Este posibil sa observati o modificare a dozei pe care o primiti, la trecerea de la un medicament care contine factor IX derivat din plasma la BeneFIX.

Este posibil ca pe parcursul tratamentului medicul dumneavoastra sa decida modificarea dozei de BeneFIX pe care o utilizati.

Reconstituire: BeneFIX se administreaza in perfuzie intravenoasa (IV), dupa reconstituire cu apa pentru preparate injectabile (solvent). BeneFIX trebuie administrat imediat sau in decurs de 3 ore dupa reconstituire. Solutia reconstituita poate fi pastrata la temperatura camerei inainte de administrare.

Administrare (Injectie intravenoasa): Administrarea BeneFIX trebuie sa se faca utilizand o seringa sterila, din plastic, de unica folosinta. In plus, retragerea solutiei din flacon se face cu ajutorul unui perforator cu filtru.

In cele mai multe cazuri, o viteza de perfuzie de pana la 4 ml pe minut a fost bine tolerata. BeneFIX trebuie injectat intravenos, timp de cateva minute. Este posibil ca medicul dumneavoastra sa modifice viteza de perfuzie recomandata, pentru confortul dumneavoastra.

Deoarece utilizarea BeneFIX prin administrarea in perfuzie continua nu a fost evaluata, BeneFIX nu trebuie amestecat cu solutii perfuzabile sau administrat prin picurare.

Reactii adverse: Ca toate medicamentele, BeneFIX poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazul in care observati ca aveti nevoie de o cantitate semnificativ mai mare de BeneFIX pentru a controla hemoragia, va rugam sa contactati imediat medicul dumneavoastra; trebuie facuta o testare a sangelui pentru a depista eventuala activitate a inhibitorilor de factor IX.

Cauzele reactiilor alergice la BeneFIX nu au fost inca elucidate. Aceste reactii pot pune viata in pericol. daca apare o reactie de tip alergic/anafilactic, intrerupeti imediat perfuzia si contactati medicul dumneavoastra sau solicitati imediat asistenta medicala de urgenta. In cazul reactiilor alergice severe trebuie avute in vedere optiuni alternative de tratament. Stabilirea tratamentului necesar depinde de natura si severitatea reactiilor adverse (vezi si punctul "Aveti grija deosebita cand utilizati BeneFIX").

Mod de pastrare: A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati BeneFIX dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe eticheta flaconului. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la frigider (2°C – 8°C). Pentru confortul pacientului, medicamentul poate fi scos din acest mediu de pastrare pentru o singura perioada de cel mult o luna, la temperatura camerei (pana la 25ºC).

La finalul acestei perioade, medicamentul nu trebuie reintrodus in frigider, ci trebuie fie utilizat, fie eliminat. Data la care medicamentul este scos din frigider si lasat la temperatura camerei (care nu trebuie sa depaseasca 25°C) si data la care flaconul trebuie aruncat, trebuie notate pe cutia de carton.

A nu se congela. Utilizati solutia reconstituita imediat sau in decurs de cel mult 3 ore de la reconstituire. Nu utilizati BeneFIX daca solutia nu este limpede si incolora.

Ce contine BeneFIX: Substanta activa este nonacog alfa (factor de coagulare IX recombinant). Fiecare flacon de BeneFIX contine 250 UI nonacog alfa. Celelalte componente sunt zahar, glicina, L-histidina, polisorbat 80. De asemenea, pentru reconstituire este furnizata apa pentru preparate injectabile.

Cum arata BeneFIX si continutul ambalajului: BeneFIX este furnizat sub forma de pulbere injectabila intr-un flacon de sticla.

Continutul ambalajului: un flacon cu pulbere BeneFIX 250 UI; un flacon cu 5 ml apa sterila pentru preparate injectabile; un ac dublu; un perforator cu filtru; un mini-set steril de perfuzie; seringa sterila de 10 ml, de unica folosinta, pentru administrare; doua tampoane cu alcool; doi plasturi.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul: Wyeth Europa Ltd.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xylocaine adrenaline, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Xantinol nicotinat, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Votrex, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Actiune...