CARNITENE, solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului Carnitene, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Deficiente primare si secundare în bolile metabolice congenitale. Deficiente nutritionale. Deficiente secundare hemodializei cronice.

Afectiuni cardiovasculare:

cardiopatie ischemica cronica, infarct miocardic, cardiomiopatii, insuficienta cardiaca hipertrofica si dilatativa. Supliment energetic la sportivi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la produs.

Precautii:

In cazul administrarii tabletelor masticabile, deoarece contin zaharoza, administrarea impune controlul permanent al glicemiei la diabeticii tratati cu insulina, pentru a putea ajusta doza de hipoglicemiant atunci cand este cazul. Se poate utiliza in sarcina numai in situatiile de stricta necesitate si numai la indicatia medicului. Nu produce efecte negative asupra capacitatii de conducere auto. Nu se va folosi dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj.

Reactii adverse:

Tulburari gastrointestinale: greturi, varsaturi, crampe, diaree, in tratamentele de lunga durata. Simptome ale miasteniei la pacientii uremici. Reactii alergice rare. Nu au fost dovedite efecte mutagene sau carcinogene. Nu au fost raportate cazuri de supradozare sau interactiuni cu alte produse. Orice reactie care apare in timpul tratamentului trebuie anuntat medicului curant.

Compozitie:

L-carnitina (substanta activa).

Actiune:

Carnitina se afla in membrana mitocondriala si faciliteaza transportul si utilizarea acizilor grasi cu lant mediu si lung in interiorul acesteia. Acizii grasi participa astfel la producerea ATP-ului.

Administrare:

Tratamentul se va face numai sub supravegherea medicului care trebuie avertizat inainte de existenta unei sarcini sau a unei alte afectiuni. Deficiente primare si secundare: 150 mg/kg corp/zi (0-2 ani), 100 mg/kg corp/zi (2-6 ani), 75 mg/kg corp/zi (6-12 ani) si 2-4 g/zi in functie de gravitate (copii peste 2 ani si adulti). Deficiente secundare hemodializei cronice: 2-4 g/zi, fractionat in 2 doze. Angina pectorala si status postinfarct: 2-6 g/zi, fractionat in 2 doze. La adult se incepe cu doza de 1 g/zi, iar la copii cu 50 mg/kg corp/zi. Doza poate fi crescuta apoi lent in functie de toleranta.

Producator: Sigma Tau

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...