Cetrotide 0.25mg

Indicatii: Cetrorelix 0,25 mg este utilizat pentru prevenirea ovulatiei premature, pe perioada unei stimulari ovariene controlate, urmata de preluarea oocitelor si de tehnici de reproducere asistata.

In studiile clinice Cetrotide 0,25 mg s-a utilizat impreuna cu gonadotropina menopauzala umana (HMG), totusi experienta limitata cu hormonul de stimulare foliculara (FSH) sugereaza o eficacitate similara. HMG si FSH sunt hormoni care stimuleaza maturarea oului.

Contraindicatii: Cetrotide 0,25 mg nu se administreaza daca: sunteti alergic la cetrorelix acetat, manitol sau hormoni exogeni peptidici (medicamente similare cu Cetrotide 0,25 mg); sunteti in perioada de sarcina sau alaptare; sunteti in menopauza; aveti afectiuni renale sau hepatice moderate sau severe.

Precautii: In timpul sau dupa stimularea hormonala a ovarelor poate sa se manifeste un sindrom de hiperstimulare ovariana. Acest proces este urmarea stimularii cu gonadotropine (hormoni care induc maturarea oului). Pentru simptomatologie si masurile care se impun, cititi informatiile de utilizare ale medicamentului ce contine gonadotropine si care a fost prescris pentru Dumneavoastra. Faza de protectie luteala (o metoda de protectie pentru instalarea sarcinii) trebuie sa fie in acord cu practica centrului medical de reproducere. Pana in prezent exista o experienta limitata in ceea ce priveste administrarea de Cetrotide 0,25 mg in timpul procedurilor repetate de stimulare ovariana. De aceea Cetrotide 0,25 mg se va administra numai dupa o evaluare atenta de catre medic a raportului riscuri / beneficii. Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule: Pana in prezent nu s-a dovedit ca Cetrotide 0,25 mg influenteaza capacitatea de conducere a autovehiculelor sau de manuire a utilajelor. Sarcina si alaptare: Cetrotide nu se administreaza in perioada de sarcina, daca se presupune prezenta unei sarcini, sau in perioada de alaptare.

Reactii adverse: Se pot manifesta reactii usoare si tranzitorii la locul de injectare, cum ar fi eritem, prurit si edem. Ocazional s-au semnalat efecte secundare sistemice, cum ar fi greata si cefalee. Intr-un singur caz s-a semnalat o reactie severa de hipersensibilitate asociata cu tuse, rash si hipotensiune dupa 7 luni de tratament al cancerului ovarian cu cetrorelix (10 mg/zi). Pacienta si-a revenit complet dupa 20 minute. Nu a fost exclusa o relatie cauzala. Ocazional, stimularea ovarelor cu gonadotropine (hormoni care induc maturarea oualor) poate sa duca la asa-numitul sindrom de hiperstimulare ovariana (SHSO). Simptome ca durerea abdominala, tensiune, greata, varsaturi, diaree si dispnee pot sugera un SHSO. Informati imediat medicul la aparitia unor astfel de simptome. Daca observati la Dumneavoastra efecte secundare care nu sunt semnalate in prospect, adresati-va medicului sau farmacistului.

Compozitie: - 1 flacon injectabil cu 55,7 mg pulbere contine ca substanta activa 0,26 - 0,27 mg cetrorelix acetat, echivalentul la 0,25 mg cetrorelix. In plus pulberea contine manitol ca excipient. O seringa pre-umpluta contine 1 ml apa pentru injectii.

Administrare: In cazul in care nu se prescrie altfel, este valabila urmatoarea schema de tratament. Urmariti instructiunile de utilizare, altfel Cetrotide 0,25 mg nu va avea efectul dorit. Continutul unei fiole (0,25 mg cetrorelix) se administreaza o data pe zi, la interval de 24 ore, dimineata sau seara. Administrarea matinala: tratamentul cu Cetrotide 0,25 mg trebuie inceput in ziua a 5-a sau a 6-a a stimularii ovariene (aproximativ la 96 pana la 120 ore dupa initierea stimularii ovariene) cu gonadotropine urinare sau recombinate si se continua tratamentul cu gonadotropine, inclusiv in ziua de inducere a ovulatiei. Administrarea de seara: tratamentul cu Cetrotide 0,25 mg trebuie inceput in ziua a 5-a a stimularii ovariene (aproximativ la 96 pana la 108 ore dupa initierea stimularii ovariene) cu gonadotropine urinare sau recombinate si se continua tratamentul cu gonadotropine pana in seara precedenta zilei de inductie a ovulatiei. Dupa o instruire prealabila facuta de medic, va puteti administra si singura Cetrotide 0,25 mg. Cetrotide 0,25 mg se injecteaza subcutan la nivelul peretelui abdominal inferior, preferabil periombilical. Pentru a reduce iritatia locala, schimbati locul injectarii in fiecare zi. Dizolvati pulberea de Cetrotide 0,25 mg numai cu apa continuta in seringa pre-umpluta.

Nu utilizati solutia de Cetrotide 0,25 mg daca aceasta contine particule sau daca nu este limpede.  Cum

se utilizeaza Cetrotide? Alegeti un loc pentru injectare la nivelul abdomenului inferior, preferabil periombilical. Luati al doilea tampon cu alcool si curatati pielea la locul injectarii. Tineti seringa cu o mana. Cu cealalta mana ciupiti usor pielea din jurul locului ales si strangeti ferm. Tineti seringa ca si cum ati tine un creion si introduceti acul complet in piele sub un unghi de 45°. Odata acul introdus complet, eliberati pielea din stransoare. Trageti usor de pistonul seringii. Daca apare sange, continuati conform indicatiilor de mai jos. Daca nu apare sange, injectati usor solutia, trageti acul incet, apasand usor cu tamponul cu alcool pe piele la locul injectarii. Retrageti acul sub acelasi unghi sub care a fost introdus. Daca apare sange, retrageti acul cu seringa si apasati usor locul intepaturii. Nu reutilizati solutia, aruncati solutia la chiuveta. Reluati de la inceput. Utilizati seringa si acele o singura data. Indepartati acele si seringa imediat dupa utilizare (acoperiti acele cu invelisul protector pentru a evita ranirea).

Ambalaj: Cutie x 7 flacoane/0.25mg + 7 seringi pre-umplute/1ml solvent + 7 ace pt. injectii (marimea 20) + 7 ace pentru injectii subcutanate (marimea 27) + 14 tampoane imbibate cu alcool (2 ani)

Firma producatoare: ARES - SERONO (EUROPE)

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Mastoza chistica, hiperestrogenism, tulburari de menopauza, hiperexcitatie sexuala (la ambele sexe), dismenoree, menometroragii functionale, mastodinie; hipercorticism...
Actiune terapeutica: Hormon progestogen natural, are proprietati asemanatoare Medroxiprogesteronului (vezi), dar efectul este mai putin intens; nu...
Citeste prospectul medicamentului Mivacron, injectii si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Utilizare: Mivacron...