Ciclosporina IDL, capsule moi

Ciclosporina IDL, capsule moi se foloseste in situatii chirurgicale, atunci cand se efectueaza un transplant.

Indicatii: in transplant: Prevenirea rejetului transplantului de organe solide. Capsulele de Ciclosporina IDL se pot administra in monoterapie sau in asociere cu doze mici de corticosteroizi sau alte imunosupresoare pentru prevenirea rejetului transplantului alogen

Compozitie: Capsule care contin ciclosporina 25 mg, 50 mg respectiv 100 mg. O capsula Ciclosporina IDL 25 mg contine ricinoleat de macrogolglicerina 149,5 mg si sorbitol 6,7 mg. O capsula Ciclosporina IDL 50 mg contine ricinoleat de macrogolglicerina 299.7 mg si sorbitol 14.1 mg.

O capsula Ciclosporina IDL 100 mg contine ricinoleat de macrogolglicerina 599.4 mg si sorbito l21.6 mg.

Indicatii terapeutice:

A. Indicatii in transplant de organe

Prevenirea rejetului transplantului de organe solide. Capsulele de Ciclosporina IDL se pot administra in monoterapie sau in asociere cu doze mici de corticosteroizi sau alte imunosupresoare pentru prevenirea rejetului transplantului alogen de rinichi, ficat, inima, inima si plaman, plaman, pancreas, respectiv rinichi si pancreas. Tratamentul rejetului transplantului renal la pacientii la care s-a administrat in prealabil alt tratament imunosupresor. Transplant de mdduvd osoasa

Prevenirea rejetului grefei dupa transplantul de maduva osoasa. Preventia si tratamentul bolii grefa-contra-gazda (graft-versus-host disease GVHD).

B. Indicatii non-transplant

Psoriazis: Tratamentul este rezervat pentru pacientii cu psoriazis sever la care tratamentul conventional este ineficient sau inadecvat.

Dermatita atopica: Forme severe, rezistente la tratament de dermatita atopica la adult.

Sindrom nefrotic: Sindrom nefrotic rezistent la tratamentul cu corticosteroizi, datorat glomerulonefritei cu modificari minime, glomerulosclerozei focale sau segmentare, atat la adult cat si la copil. Ciclosporina IDL poate fi folosit pentru a induce si mentine remisiunea.

Poliartrita reumatoida: Poliartrita reumatoida severa, activa la adultii la care tratamentul cu dozajul recomandat de inhibitori de prostaglandin-sintetaza conventionali nu este suficient de eficace si la care tratamentul cu medicamente antireumatice cu actiune lenta, cum ar fi metotrexat sau saruri de aur, este contraindicat sau nu este tolerat sau nu este considerat suficient de eficace.

Doze si mod de administrare: Recomandarile de dozaj furnizate au caracter orientativ..

Doza zilnica de Ciclosporina IDL trebuie administrata in doua prize.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Rapamune si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rapamune este un...
In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...
Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...