Erbitux 2 mg/ml solutie perfuzabila

Erbitux contine cetuximab, un anticorp monoclonal.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

Ce este Erbitux: Erbitux contine cetuximab, un anticorp monoclonal. Anticorpii monoclonali sunt proteine care recunosc si se leaga in mod specific de alte proteine unice numite antigene. Cetuximab se leaga de receptorul pentru factorul de crestere epidermica (RFCE), un antigen prezent pe suprafata anumitor celule canceroase. Datorita acestei legari, celula canceroasa nu mai poate primi mesajele de care are nevoie pentru crestere, dezvoltare si metastazare.

Pentru ce se utilizeaza Erbitux: Erbitux este utilizat in tratamentul a doua tipuri diferite de cancer:

- cancer metastatic al intestinului gros. La acesti pacienti, Erbitux este utilizat singur sau in asociere cu alte medicamente anticanceroase.

- cancer cu celule scuamoase avansat local al capului si gatului. La acesti pacienti, Erbitux este utilizat in asociere cu radioterapia.

Utilizarea altor medicamente: Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente,inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina: Informati-va medicul daca sunteti gravida sau daca nu utilizati metode eficace de contraceptie (discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigura). Medicul va discuta in acest caz cu dumneavoastra despre riscurile si beneficiile utilizarii Erbitux in aceste situatii.

Alaptarea: Nu va alaptati copilul in timpul perioadei in care sunteti sub tratament cu Erbitux si timp de doua luni de la ultima doza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje daca aveti simptome legate de tratament care va afecteaza capacitatea de concentrare si de reactie.

Dozare si administrare: De obicei, Erbitux este perfuzat intravenos (administrat picatura cu picatura), o data pe saptamana.

Medicul dumneavoastra va calcula doza de Erbitux care va este necesara, intrucat aceasta depinde de suprafata dumneavoastra corporala. Prima doza (400 mg/m² de suprafata corporala) este perfuzata intr-un interval de aproximativ 2 ore. Fiecare doza ulterioara (250 mg/m²) este perfuzata in aproximativ 1 ora. Rata perfuziei cu Erbitux nu trebuie sa depaseasca 10 mg/min.

La sfarsitul prospectului sunt incluse instructiuni detaliate pentru medicul dumneavoastra sau asistenta medicala, privind modul de preparare a perfuziei cu Erbitux (vezi “Instructiuni privind manipularea").

Durata tratamentului De obicei, Erbitux este perfuzat o data pe saptamana. Durata tratamentului poate varia in functie de boala si de la persoana la persoana; in consecinta, medicul va discuta cu dumneavoastra despre durata tratamentului cu Erbitux.

Alte informatii despre Erbitux: Comisia Europeana a acordat Merck KGaA o autorizatie de introducere pe piata pentru Erbitux, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 29 iunie 2004.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zaltrap si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Zaltrap se utilizeaza...
Velcade este un medicament utilizat pentru tratarea cancerului. Ce este Velcade? Velcade este o pulbere din care...
Citeste prospectul medicamentului Uft, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: UFT...