Gelaspon

Citeste prospectul medicamentului  Gelaspon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Pentru oprirea sangerarii si tamponare in marea si mica chirurgie, urologie, neurochirurgie, obstetrica si ginecologie, stomatologie si in interventiile chirurgicale din celelalte discipline medicale.

Substanta activa: Gelatina (burete de gelatina resorbabil)

Actiune terapeutica: Hemostatic pentru utilizare locala.

Compozitie: 100 mg Gelaspon contine 100 mg gelatina. Alte componente: fabricat prin folosire de metanol.

Contraindicatii: Plagi infectate sau inflamate. A nu se administra in cazurile de hipersensibilitate cunoscuta la componentele buretului de fibrina.

Reactii adverse: Pot aparea tulburari ale vindecarii in cazul folosirii necorespunzatoare, in cazul implantului intr-o plaga necuratata si in caz de traumatism termic in timpul tratamentului stomatologic (frezare).

Mod de administrare: Gelaspon este ambalat dublu ermetic. Pentru utilizarea sterila a buretelui se recomanda urmatoarele manevre: 1. Indepartarea celui de-al doilea ambalaj, prin taierea invelisului de poliester si prinderea aseptica a ambalajului din blister. 2. Se apuca din partea stanga (colt volant) folia de acoperire a ambalajului in blister cu policele si indexul si se trage spre dreapta. Buretele steril se poate lua in acest moment in conditii de asepsie. 3. Se taie cu o foarfeca sterila o bucata din buretele steril de marimea zonei sangerande si se aplica fie uscata, fie umeda pe zona respectiva, modelandu-se cu materiale sterile (comprese, penseta, spatula).

Alte recomandari: A se pastra ferit de umezeala. A se consuma repede continutul dupa deschiderea ambalajului. Buretele neintrebuintat se va arunca. Resterilizarea altereaza proprietatile de utilizare. A nu se utiliza Gelaspon dupa expirarea termenului de valabilitate. A nu se lasa la indemana copiilor.

Producator: Ankerpharm

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...