Gentamycin, solutie otica

Citeste prospectul medicamentului Gentamycin, solutie oticae si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Utilizare oftalmica: Solutia oftalmica cu gentamicina sulfat este indicata in tratamentul local al infectiilor bacteriene oculare externe incluzand conjunctivite, blefarite, ulcere, corneene si profilactic in traumatisme.

Utilizare auriculara: Solutia auriculara cu gentamicina sulfat poate fi utilizata in tratamentul infectiilor conductului auditiv extern determinate de germeni sensibili.

Compozitie: Flacoane cu solutie sterila oftalmica si auriculara, continand 0,5% gentamicina sulfat (echivalent la 0,3% gentamicina baza) in solutie apoasa, izotonica, sterila, tamponata.

Actiune terapeutica: Gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg si activitate bactericida asupra majoritatii germenilor grampozitivi si gramnegativi.

Contraindicatii: Produsul este contraindicat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componentele sale. Utilizarea auriculara este contraindicata daca timpanul este perforat.

Reactii adverse: Pot apare reactii alergice.

Mod de administrare: Se poate administra atat la adulti cat si la copii. Oftalmic: 1-3 picaturi se instileaza in sacul conjunctival de 3-4 ori pe zi sau dupa necesitati. Auricular: dupa toaleta conductului auditiv afectat, se instileaza 2-4 picaturi de 3-4 ori pe zi si o data in cursul noptii.

Forma de prezentare: Flacon cu picurator a 10 ml.

Producator: EIPICO

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Gentamycin, solutie oftalmica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Solutie otica cu cloramfenicol si fluocinolon si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Garasone, solutie otica si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...