Glurenorm, comprimate, Boehringer Ingelheim

Citeste prospectul medicamentului Glurenorm, comprimate, Boehringer Ingelheim si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tratamentul diabetului zaharat la pacientii de varst medie si la cei varstnici, adica diabetul care apare si se manifesta la maturitate.

Forma de prezentare: Tablete a 30 mg de gliquidon/tableta.

Actiune terapeutica: Glurenorm stimuleaza insulele Langerhans pentru a produce insulina endogena si este indicat atunci cand metabolismul hidratilor de carbon nu mai poate fi controlat in mod satisfacator doar prin regim alimentar.

Contraindicatii: Glurenorm nu se va utiliza in tratamentul diabetului insulino-dependent si pre-coma diabetica, in diabetul cu complicatii: acidoza in prezenta corpilor cetonici, in tratamentul pacientilor cu alergie la sulfonamide si in cursul sarcinii.

Precautii: Tratamentul diabetului presupune supraveghere medicala permanenta. Se cere o atentie deosebita, mai ales in perioada de titrare a dozei sau atunci cand se schimba tratamentul, deoarece pana cand se stabileste doza optima, medicamentul poate afecta capacitatea pacientului de a conduce un vehicul sau de a desfasura activitati care presupun o concentrare totala. Glurenorm este in general bine tolerat de pacientii cu afectiuni renale, dar in situatia unei afectiuni renale grave este necesar un control medical minutios.

In cazul in care in timpul tratamentului se manifesta semne de disconfort (semne de hipoglicemie, febra, exantem, greaa), se va consulta medicul fara intarziere. Daca in cursul tratamentului cu Glurenorm se instaleaza sarcina, se va intrerupe tratamentul si se va consulta medicul imediat. Pacientii diabetici sunt predispusi la tulburari cardiovasculare. Aceasta categorie de risc poate fi diminuata numai prin respectarea stricta a regimului prescris de medic.

Tratamentul antidiabetic oral nu poate substitui regimul alimentar specific prescris, intrucat pentru tratamentul diabetului, regimul alimentar are in primul rand rolul de a controla greutatea pacientului si este independent de tratamentul medicamentos pe care il prescrie medicul. Asa cum este cazul formulelor orale ale tuturor medicamentelor utilizate in tratamentul diabetului zaharat, omisia unei mese sau nerespectarea recomandarilor posologice ale medicului pot duce la o scadere importanta a nivelului glicemiei si eventual la o pierdere a cunostintei. Hipoglicemia se poate de obicei corecta mancand putin zahar, o bomboana sau band un lichid indulcit. Daca hipoglicemia persista, se va consulta imediat medicul.

Reactii adverse: S-au raportat cazuri rare de hipoglicemie, reactii cutanate alergice, modificari ale sistemului hematopoietic si intoleranta gastrointestinala.

Interactiuni: Actiunea hipoglicemianta a medicamentelor de tipul sulfoniluree poate fi intensificata in urma efortului fizic, a stresului, a consumului de alcool sau a anumitor medicamente ca de exemplu salicilati, sulfonamide, preparate pe baza de fenilbutazona, tuberculostatice, cloramfenicol, ciclofosfamide, inhibitori MAO si agenti beta-blocanti. Este posibila o reducere a efectului hipoglicemiat prin administrarea concomitenta de clorpromazin, simpaticomimetice, corticoizi, hormoni tiroidieni, anticonceptionale orale si preparate care contin acid nicotinic. Glurenorm poate reduce toleranta pacientilor la alcool.

Dozare, mod de administrare: Instructiunile medicului referitoare la posologie si regim alimentar, adaptate metabolismului individual al pacientului, vor fi respectate cu strictete. Pacientul nu va intrerupe tratamentul fara a consulta medicul in prealabil. Inceperea tratamentului: Tratamentul cu Glurenorm se va incepe de obicei cu 1/2 tableta (15 mg), luata la micul dejun.

Daca aceasta doza se dovedeste insuficienta, va fi marita treptat, conform instructiunilor medicului. Trebuie avut in vedere ca o doza totala zilnica de mai mult de 4 tablete (120 mg) nu produce, de obicei, un efect mai bun. Schimbarea tratamentului, inlocuirea altor antidiabetice orale cu un mod de actiune similar). Doza initiala va fi stabilita in functie de starea pacientului diabetic. Atunci cand se trece de la alte medicamente antidiabetice orale, se va avea in vedere ca efectul unei tablete de Glurenorm (30 mg) este echivalent cu cel al unei doze de aproximativ 1000 mg de tolbutamida. Doza initiala de Glurenorm este de obicei de 1/2 pana la 1 tableta. Doza se va mari numai la indicatia medicului.

Atunci cand se prescriu doua tablete (60 mg), doza zilnica de Glurenorm poate fi luata in doza unica, la micul dejun. Totusi, se obtin rezultate mai bune prin administrarea dozei in doua sau trei prize zilnice. Tabletele de Glurenorm se vor lua la inceputul mesei.

Conditii de pastrare: Se va pastra intr-un loc uscat, la o temperatura care sa nu depaseasca 25C. Se va pastra intr-un loc sigur si nu se va lasa la indemana copiilor.

Producator: Boehringer Ingelheim

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Glurenorm, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diabet...
Citeste prospectul medicamentului Xiliarx si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Xiliarx este un...
Citeste prospectul medicamentului Ultratard HM si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Diabet...