Humex, sirop pentru tuse neproductiva

Indicatii: Tratamentul simptomatic al tusei neproductive, iritative, la copil.

Compozitie: Dextrometorphane (bromhidrat): 0,100g. Excipient aromatizant de banane q.s.p.: 100ml Fiecare lingurita contine 4g de zahar.

Proprietati Dextrometorphane este un antitusiv cu actiune centrala. Actiunea sa este rapida si persista timp de 4 pana la 5 ore.

Contraindicatii: Insuficienta respiratorie, tuse astmatica, tratament cu IMAO, copii mai mici de 30 luni.

Posologie si mod de administrare: O lingurita contine 5 mg de bromhidrat de dextrometorphane: la copii in jur de 1mg/zi/kg de bromhidrat de dextrometorphane repartizat in 3 sau 4 reprize:

- de la 30 de luni la 6 ani: 13 pana la 20 mg pe zi, adica 1 lingurita de 2 pana la 4 ori pe zi, dupa varsta si greutatea copilului.

- de la 6 ani la 15 ani: 20 pana la 50mg pe zi, adica 2 lingurite de 2 pana la 5 ori pe zi, dupa varsta si greutatea copilului.

Precautii: A nu se depasi posologia indicata, iar in caz de supradozare anuntati rapid medicul. In caz de insuficienta hepatica: posologia initiala va fi diminuata cu 50%, apoi poate fi eventual crescuta cu inca 25%, in functie de toleranta si necesitati. In caz de diabet, tineti cont de continutul de zahar.

Reactii adverse: Pot aparea: constipatie, somnolenta, stari de vertij, greasa, voma, bronhospasm, reactii cutanate alergice.

Prezentare: Flacon de 125ml.

Conservare: Se pastreazala temperatura de 8 - 15°C.

Atentie: A nu se lasa la indemana copiilor.

Siropul nu poate fi administrat pe o perioada indelungata. Daca tusea persista, cereti sfatul farmacistului sau adresati-va medicului.

Producator: URGO Laboratoires

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Tuse convulsiva si tuse uscata iritanta. Prezentare farmaceutica: Flacon a 20 ml solutie pentru uz intern...
Citeste prospectul medicamentului Stodal, granule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tuse...
Indicatii: Tratamentul simptomatic al tusei de diverse etiologii: tuse gripala, rinofaringite, traheite, laringite, bronhopneumopatii, rujeola, tuse convulsiva....