INDOMETACIN, supozitoare Sintofarm

Citeste prospectul medicamentului INDOMETACIN, supozitoare Sintofarm si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Poliartrita reumatoida, coxartroza si alte forme de reumatism articular sau extraarticular cu inflamatie si dureri marcate; criza de guta.

Prezentare: Supozitoare continand indometacina 50 mg.

Actiune farmacoterapeutica: Antireumatic, antiinflamator nesteroidian foarte activ; analgezic si antipiretic.

Contraindicatii: Leziuni ulcerative gastrointestinale (ulcer gastroduodenal, colita ulceroasa, enterita regionala), alergie sau intoleranta la indometacina, alte inflamatorii nesteroidiene, salicilati; se va evita in timpul sarcinii, alaptarii si la copiii sub 14 ani; se evita sau prudenta si doze mici la batrani; prudenta in insuficienta renala si hepatica, insuficienta cardiaca, hipertensiunea arteriala, la bolnavii cu tulburari de coagulare, la psihotici, epileptici, parkinsonieni si in prezenta infectiilor.

Supozitoarele sunt contraindicate in caz de proctita sau antecedente de proctita si de sangerari rectale recente. Indometacina nu se asociaza cu acidul acetilsalicilic (risc mare de hemoragii digestive) si cu triamterenul (risc de insuficienta renala acuta); prudenta in asocierea cu anticoagulante (risc de hemoragii), diferite diuretice antialdosteronice (retinere de potasiu crescuta), litiu (creste litemia cu risc toxic); indometacina poate micsora efectul diureticelor si antihipertensivelor (prin retinere de sare si apa); probenecidul intarzie eliminarea indometacinei.

Reactii adverse: Relativ frecvent cefalee, ameteli (la inceputul tratamentului), anorexie, greata, voma, dureri abdominale, diaree (uneori chiar la doze mici), iritatie rectala; uneori reactii alergice. Reactiile adverse sunt relativ rare la doze mici (50-150 mg/zi), dar frecvente (35%) la doze mari, impunand administrarea sub supraveghere medicala si deseori (20%) oprirea medicatiei.

Mod de administrare: Rectal, 1 supozitor (50 mg) dimineata si seara, la nevoie 2 supozitoare de 2 ori/zi.

Producator: Sintofarm S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Indometacin, supozitoare Magistra si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Indometacin, capsule Terapia si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Indometacin, capsule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Poliartrita...