Isodinitrat

Citeste prospectul medicamentului Isodinitrat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Angina pectorala, toate formele clinice si stadiile. Insuficienta cardiaca congestiva, ca tratament complementar.

Compozitie: Comprimate cu 10 mg isosorbiddinitrat.

Actiune farmacoterapeutica: Vasodilatator venos si arteriolar.

Diminueaza presarcina si in mai mica masura postsarcina. Scade nevoia de oxigen a miocardului, amelioreaza functia ventriculara. Reduce volumul ventricular si presiunea telediastolica ventriculara stanga, amelioreaza performanta cardiaca, asigura o perfuzie mai buna a zonelor ischemice subendocardiace.

Efecte adverse: Cefalee, mai ales la inceputul tratamentului dar disparand ulterior, hipotensiune arteriala, mai ales la varstnici, greturi (rar), vasodilatatie cutanata.

Contraindicatii: Hipertensiune intracraniana, cardiomiopatie hipertrofica. Prudenta in ateroscleroza, hipertensiune, glaucom.

Mod de administrare: Oral. Profilactic in angina pectorala 5-20 mg de 2-4 ori pe zi. La nevoie se creste doza gradat pana la 120 mg pe zi, in 2-4 prize. In crize de angor 5-10 mg sublingual.

Forma de prezentare: Pungi de polietilena cu fermoar sau flacoane de polistiren cu capac de polietilena cu 20 comprimate.

Producator: Laboratoarele Magistra

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Verapamil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. INDICATII: Prevenirea atacurilor...
Citeste prospectul medicamentului Trimepranol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Angina pectorala,...
Citeste prospectul medicamentului Sensit si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Recomandat in...