Lipoartrin forte

Citeste prospectul medicamentului Lipoartrin forte si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Este destinat mentinerii si refacerii integritatii structurale si functionale a articulatiilor. Protejaza cartilajul articular de o afectare prematura. Stopeaza degenerescenta articulara si intervine in procesul de refacere a cartilajului. Mareste rezistenta cartilajului la compresiune contracarand solicitarile mecanice din timpul efortului. Adjuvant in terapia inflamatiilor si a durerilor articulare. Reda mobilitatea articulatiilor.

Compozitie si Mod de Prezentare

Compozitie: sulfat de glucozamina 400 mg, sulfat de condroitina 200 mg, lactoferina 20 mg, acid ascorbic 15 mg si excipienti pentru un comprimat.

Modul de prezentare: 24 comprimate.

Comprimatele contin sulfat de glucozamina si sulfat de condroitina care ajuta la mentinerea integritatii structurale a articulatiilor, lactoferina care prin functiile biologice active are un efect benefic asupra sistemului osos si imun, vitamnina C care favorizeaza depunerea calciului in oase.

Actiunea produsului se manifesta asupra metabolismului proteinelor si lipidelor, imbunatatind asimilarea substantelor nutritive si eliminarea balastului, mentinand echilibrul ponderal.

Amelioreaza functionarea sistemului circulator si a apratului locomotor ca antiartrozic. In vitro, condroitina si glucosamina au actiune inhibitoare asupra elastazei, mediator in degradarea tesutului cartilaginos. Stimuleaza sinteza proteoglicanilor pe condrocitele de cultura.

Condroitin sulfatul – este o substanta ce participa la formarea matricei cartilaginoase imbunatatind proprietatile mecanice si elastice ale cartilajului, ajuta la mentinerea integritatii structurale a articulatiilor si a vaselor sanguine,

Glucosamin sulfatul – este o componenta structurala a cartilajului osos care are efecte antiinflamatorii, participand la refacerea cartilajului si de asemenea il protejeaza impotriva substantelor toxice ce actioneaza la acest nivel, mentine integritatea structurala a articulatiilor si a tesuturilor conjuctive.

Ambele substante au roluri importante in protejarea si regenerarea suprafetei articulare, in special in afectiunile inflamatorii si degenerative.

Lactoferina - este o proteinã usor bazicã (pI = 8,7) din granulele secundare ale PMNN. Aceasta proteina are un efect benefic atat asupra sistemului osos, cat si asupra sistemul imun. Lactoferina se gãseste in serul uman, in lacrimi, este abundentã in lapte si in alte secretii. S-au descris trei γ, primele douã avand activitate RN-azicã.βvariante de lactoferinã: α Celulele intestinale si fagocitele mononucleare au receptori pentru lactoferinã, dar n-o sintetizeazã.

In focarul infectios, lactoferina nesaturatã este eliberatã din granulatiile specifice, in mediul extracelular

Acidul ascorbic - intervine ca transportor de hidrogen in oxidoreducerile biologice, in respiratia celulara, in mentinerea sub forma redusa a gruparilor –SH enzimatice, in formarea si mentinerea substantei fundamentale a tesutului conjunctiv, a substantei proteice din os si a substantei intercelulare din peretele capilarelor, scazand permeabilitatea si crescand rezistenta acestora. Favorizeaza depunerea calciului in oase, contribuind la consolidarea fracturilor. Creste apararea organismului fata de infectii, prin accentuarea activitatii fagocitare a leucocitelor si stimularea proceselor imunologice.

3. CARACTERIZARE

3.1 Recomandari

Supliment alimentar destinat mentinerii si refacerii integritatii structurale si functionale a articulatiilor. Protejaza cartilajul articular de o afectare prematura. Stopeaza degenerescenta articulara si intervine in procesul de refacere a cartilajului. Mareste rezistenta cartilajului la compresiune contracarand solicitarile mecanice din timpul efortului. Adjuvant in terapia inflamatiilor si a durerilor articulare, a accidentelor vasculare si a actiunii intarziate a manifestarilor functionale de artroza, gonartroza si coxartroza.

Reda mobilitatea articulatiilor.

Contraindicatii

3.2. Contraindicatii

Conform actualelor cunostinte medicale, produsul nu are nici un fel de efecte nedorite si contraindicatii .

Administrare

3 comprimate pe zi.

Producator

Aesculap , Romania

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...