Motilium lingual, liofilizant oral

Citeste prospectul medicamentului Motilium lingual, liofilizant oral si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Sindromul dispeptic complex (golire gastrica intarziata, reflux gastro-esofagian si esofagite). Greata si voma (indicatie specifica este greata si voma provocata de antagonisti ai dopaminei).

Forma de prezentare:

Liofilizant oral 10 mg; cutie x 3 blist. x 10 liof. orale

Doze si mod de administrare:

Dispepsie cronica: Adulti: 10 mg de 3 ori/zi, cu 15-30 min inainte de mese. Copii peste 5 ani: 2,5 mg/10 kg de 3 ori/zi, inainte de mese. Cand rezultatele nu sunt satisfacatoare, dozajul de mai sus poate fi dublat. Stari acute si subacute (in special greata si voma): Adulti: 20 mg de 3-4 ori/zi, inainte de mese si inainte de culcare. Copii peste 5 ani: 5 mg/10 kg, de 3-4 ori/zi, inainte de mese si inainte de culcare. La pacientii cu IR, frecventa administrarii trebuie redusa.

Contraindicatii:

Intoleranta cunoscuta la medicament. Cand stimularea motilitatii gastrice poate fi periculoasa. Pacienti cu prolactinom. Copii sub 5 ani.

Atentionari:

In afectiuni hepatice si renale. Atentie in cazul adm. concomitente cu: medicamente anticolinergice, antisecretoare si antiacide. Precautie la femei insarcinate sau in perioada de alaptare.

Reactii adverse:

Crampe intestinale tranzitorii. Fenomene extrapiramidale. Crestere a nivelului prolactinei care poate duce la galactoree si ginecomastie. Reactii alergice (prurit, urticarie).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...