Nidoflor crema

Citeste prospectul medicamentului Nidoflor, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Intertrigo de natura microbiana, candidozica sau mixta, perionichii si dermite alergice de contact, microbiene sau candidiene.

Compozitie: la 100 g de crema:

Nistatina10.000.000 UI

Neomicina sulfat0,382 g

Triamcinolon acetonid0,100 g

Lanette N16,000 g

Eutanol G4,000 g

Glicerina12,000 g

Nipagin0,150 g

Nipasol0,050 g

Apa demineralizata63,988 g

Actiune farmacoterapeutica: Nistatina este un antibiotic fungistatic si fungicid, lipsit de activitate antibacteriana. Este activ fata de Candida albicans, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Histoplasma capsulatum, unele blastomicete si Sporotrichum. In terapeutica se foloseste, in principal, impotriva candidozelor, curativ si profilactic.

Neomicina este un antibiotic activ fata de diferite tulpini de germeni grampozitivi si gramnegativi: Staphylococus aureus (inclusiv tulpinile rezistente la alte antibiotice), Streptococcus pneumoniae si pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella, Haemophilus influenzae, Salmonella typhi, Shigella si Mycobacterium tuberculosis (inclusiv tulpinile rezistente la streptomicina); este inconstant, activ fata de Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, spirochete, actinomicete si Entamoeba hystolytica. Nu are actiune antivirala. Triamcinolon acetonid este un glucocorticoid de sinteza pentru uz topic, cu actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica. Normalizeaza procesul de keratinizare.

Contraindicatii: Tuberculoza si virozele cutanate (inclusiv herpesul simplu, vaccina si varicele); cazurile de sensibilizare la oricare din componentele cremei.

Precautii: Daca, in cursul unor tratamente prelungite, se produce o suprainfectie cu germeni rezistenti la neomicina, se impune suprimarea aplicarii cremei si instituirea unei antibioterapii adecvate. La gravide nu se recomanda aplicarea cremei pe suprafete cutanate intinse, timp prea indelungat.

Mod de administrare: Se aplica de 2-3 ori pe zi un strat subtire de crema pe zona cutanata lezata masand usor regiunea pentru a favoriza patrunderea cremei.

Prezentare farmaceutica: Tuburi de 15 g.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura si umiditate.

Producator: Antibiotice-Iasi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Sporanox si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Candidoza vulvo-vaginala,...
Citeste prospectul medicamentului Ketoconazol si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii ale...
Citeste prospectul medicamentului H - KETOCONAZOL si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...