Nizoral ovule

Citeste prospectul medicamentului Nizoral, ovule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Nizoral ovule este indicat pentru tratamentul local al candidozelor vulvovaginale acute sau cronice. In cazul candidozelor vulvovaginale cronice recurente, tratamentul local cu Nizoral ovule poate fi combinat cu un tratament oral cu Nizoral tablete, pentru a controla rezervorul gastrointestinal de Candida spp.

Prezentare farmaceutica: Nizoral ovule contine ketoconazol - agent sintetic cu un larg spectru antimicotic.Fiecare ovul contine 400 mg ketoconazol. Ceilalti ingredienti sunt macrogol si hidroxianisol butilat (formulare F 11). Numai pentru uz vaginal.

Farmacodinamica: Ketoconazol, un derivat sintetic de imidazol dioxolan, are o activitate antimicotica potenta asupra fungilor si a dermatofitilor. Ketoconazol este deosebit de activ impotriva candidozei vaginale induse experimental pe sobolani.

Farmacocinetica: Studii la sobolani, caini cu sau fara sarcina si la femeile voluntare au demonstrat ca absortia intravaginala este neglijabila in marea majoritate a cazurilor.

Contraindicatii: Nizoral ovule este contraindicat persoanelor care au sensibilitate cunoscuta la oricare dintre ingrediente.

Avertismente si precautii: In caz de iritatie locala sau reactii alergice, tratamentul trebuie intrerupt. Trebuie evaluate masurile de igiena generala pentru a controla sursele de infectare sau reinfectare. Partenerul sexual infectat necesita, de asemenea, un tratament adecvat. Nizoral ovule nu pateaza pielea sau hainele.

Interactiuni: Trebuie evitat contactul intre produse din latex precum diafragmele contraceptive, prezervativele si anumite produse de uz vaginal, de vreme ce cauciucul poate fi afectat. Aceasta este valabil si pentru ovulele de Nizoral.

Sarcina si alaptare: Absortia intravaginala poate aparea la unele paciente, dar este limitata. De aceea, Nizoral ovule trebuie folosit la femeile insarcinate doar daca, in opinia medicului, beneficiile potentiale depasesc eventualele riscuri. Nivelele ingredientului activ in laptele uman sunt prea scazute pentru a avea semnificatie clinica.

Dozaj si mod de administrare: Episoade minore de candidoza vulvovaginala: un ovul vaginal pe zi, timp de 3 zile consecutiv.

Candidoza vulvovaginala severa: un ovul pe zi, timp de 5 zile consecutiv. In eventualitatea unor infectii cronice recurente, tratamentul poate fi administrat intermitent timp de cateva luni. Se administreaza un ovul pe zi timp de 3 sau 5 zile consecutiv, din prima zi dupa terminarea ciclului menstrual.

Reactii adverse: Nizoral ovule este in general bine tolerat. Au fost raportate cateva cazuri de senzatie de arsura, prurit sau iritatie locala, mai ales la initierea tratamentului.

Supradozare: E foarte putin probabil sa apara o intoxicatie cu acest produs, tinand cont si de forma sa farmaceutica si de calea de administrare. Daca totusi s-a produs o ingestie accidentala trebuie aplicat tratamentul simptomatic adecvat, incluzand si lavajul gastric.

Mod de prezentare: Nizoral ovule este disponibil in cutii continand 3 ovule cu 400 mg ketoconazol /ovul.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperaturi intre 15 si 30 grade Celsius.

Producator: Janssen Pharmaceutica

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Nizoral, crema si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Nizoral...
Citeste prospectul medicamentului Nizoral, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Infectii...
Citeste prospectul medicamentului Lomexin, ovule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Candidoze...