Noradrenaline Tartrate 0,2%

Citeste prospectul medicamentului Noradrenaline Tartrate 0,2% si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: medicament de urgenta in colaps, inaintea administrarii unui tratament specific.

Producator: Laboratoarele AGUETTANT, FRANTA

Forma farmaceutica: fiole

Ambalaj: cutie cu 10 fiole

Compozitie: concentrat pentru solutie perfuzabila, 0,2%. Compozitie calitativa si cantitativa pentru solutie perfuzabila: noradrenalina 100mg sub forma de tartrat de noradrenalina 200mg, clorura de sodiu 840mg, hidroxid de sodiu pentru ajustare pH (3-4,5) sau acid clorhidric pentru ajustare pH (3-4,5), apa pentru preparate injectabile pana la 100ml. O fiola de 8ml conc. pentru solutie perfuzabila contin noradrenalina 8mg sub forma de tartrat de noradrenalina 16mg.

Proprietati farmacodinamice:

Noradrenalina apartine clasei simpatomimeticelor, cu actiune mai ales pe receptorii alpha si mai moderat pe receptorii beta, iar efectul sau se traduce prin: stimulare cardiaca, vasoconstricie generalizata, cu exceptia coronarelor, cresterea tensiunii arteriale.

Contraindicatii: tulburari de ritm cardiac (cand acestea au determinat colapsul), insuficienta coronariana acuta, infarct miocardic recent, hipotensiune arteriala cu hipovolemie.

Precautii: administrarea de sange total sau plasma se va face separat, controlul tensiunii arteriale la fiecare 2 minute sau monitorizata continuu, supraveghere ECG continua cu diminuarea dozelor sau intreruperea tratamentului la aparitia extrasistelor polimorfe sau in salve, administrare cu prudenta la pacientii cu afeciuni coronariene.

Reactii adverse: anxietate, cefalee, tremuraturi, jena respiratorie, varsaturi.

Posologie si mod de aministrare: in caz de urgenta-colaps, administrare strict intravenos, diluata inaintea perfuziei intr-o solutie glucozata, izotonica.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...