Norlevo, comprimate

Citeste prospectul medicamentului Norlevo, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Oral: Contraceptia de urgenta in primele 72 ore dupa un contact sexual neprotejat sau in caz de ineficacitate a unei metode contraceptive.

Intrauterin: Contraceptie, menoragie idiopatica, profilaxia hiperplaziei endometriale in timpul tratamentului cu estrogeni.

Forma de prezentare:

Comprimate 0,75 mg; ct. x 1 blist. x 2 cpr.

Doze si administrare:

Oral: Cpr. 1,5 mg: doza unica de 1 cpr.; cpr. 0,75 mg: doza de 2 cpr., adm. la interval de 12 ore. Intrauterin: dispozitivul intrauterin se plaseaza in cavitatea uterina (viteza de eliberare este initial de 20 g/24 ore) pentru 5 ani.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la produs; sarcina sau suspiciune de sarcina; inflamatii pelvine; infectii genitale; endometrita postpartum; avort septic in ultimele 3 luni; cervicita; cancer cervical, de san sau uterin; hemoragie uterina; anomalii uterine congenitale sau dobandite incluzand fibroame care deformeaza cavitatea uterina; conditii asociate cu cresterea sensibilitatii la infectii; afectiuni hepatice acute sau tumori hepatice, afectiuni renale.

Atentionari:

Oral: Prudenta in astm, IC, HTA, migrena, epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala; voma sau diaree. Asocierea cu ampicilina, rifampicina, tetracicline, cloramfenicol, neomicina, sulfonamide, barbiturice si fenilbutazona. Intrauterin: Prudenta in ischemie cerebrala trecatoare; cefalee foarte severa; icter; cresterea marcata a TA; neoplasm hormono-dependent, incluzand cancerul de san; risc crescut de tromboembolie venoasa; afectiuni cardiace congenitale sau valvulare cu risc de endocardita infectioasa; alaptare.

Reactii adverse:

Greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, cefalee si senzatie de tensiune in sani.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tri-regol, tablete si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Contraceptie...
Citeste prospectul medicamentului Restovar, tablete uz oral si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Novynette si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Contraceptie orala. ...