Paxeladine, sirop

Indicatii: Tratamentul simptomatic al tusei de diverse etiologii: tuse gripala, rinofaringite, traheite, laringite, bronhopneumopatii, rujeola, tuse convulsiva. Tuse spasmodica si reflexa. Tuse seaca si iritativa.

Compozitie: Sirop: oxeladina citrat 10 mg/mens, 250 mg/flacon, excipienti (parahidroxibenzoat de metil, zaharoza, aroma de cacao, eritrosina, apa purificata). Gelule: oxeladina citrat 40 mg/gelula, 600 mg/flacon, excipienti (talc, amidon, acid stearic, zaharoza, polivinilpirolidin).

Proprietati: Antitusiv eupneic. Principiul activ este citratul de oxeladina, molecula antitusiva ce actioneaza selectiv la nivelul centrilor nervosi ai tusei fara a deprima centrul respirator si avand un usor efect eupneic. Nu are inrudire chimica cu opiaceele sau derivatii lor, nici cu antihistaminicele (nu produce somnolenta, nu incetineste tranzitul intestinal).

Farmacodinamie: Sirop: concentratia sanguina maxima apare la o ora de la ingestie si persista timp de 4 ore. Gelule cronodializante: concentratia maxima apare intre a 4-a si a 6-a ora de la ingestie.

Precautii de utilizare: In cazul unei administrari masive, se recomanda supravegherea functiilor respiratorie si cardiovasculara. Nu se cunoaste inca un antidot.

Posologie: Adult: gelule cronodializante: 1 gelula de 2 sau de 3 ori/zi; sirop: 2-5 doze/zi. Copil: sirop: 1 doza/10 kg/24 ore (pana la 4 ani: 1-2 doze/zi, intre 4-15 ani: 2-3 doze/zi).

Forma de prezentare: Sirop: flacon de 125 ml + 1 dozator de 5 ml. Gelule cronodializante (roz si alb): flacon de 15 gelule.

Producator: Beaufour Ipsen

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Acest medicament este folosit in tratamentul simptomatic al tusei de diverse etiologii: tuse gripala, rinofaringite, traheite,...
Indicatii: Tuse convulsiva si tuse uscata iritanta. Prezentare farmaceutica: Flacon a 20 ml solutie pentru uz intern...
Citeste prospectul medicamentului Stodal, granule si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tuse...