Progesteron Retard

Citeste prospectul medicamentului Progesteron Retard si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Profilaxia avortului in avortul habitual, tratamentul iminentei de avort (in caz de insuficienta luteala); amenoree primara sau secundara, dismenoree functionala, hipoplazie uterina; sterilitate prin insuficienta luteala.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand hidroxiprogesteron caproat 125 mg (cutie cu 3 buc.).

Actiune terapeutica: Derivat de progesteron cu efecte progestogene prelungite (7-10 zile).

Mod de administrare: Intramuscular profund, in avortul habitual cate 2-4 fiole (250-500 mg) o data pe saptamana, in primele 3-6 luni de sarcina; in iminenta de avort cate 4 fiole de 2-3 ori/saptamana, apoi cate 2 fiole de 2 ori/saptamana in timpul primei jumatati a sarcinii; in amenoree, dismenoree functionala, hipoplazie uterina - 2 fiole in ziua a 16-a a ciclului, dupa pregatirea prealabila cu estrogeni (ciclic); in sterilitate - 2 fiole, 4-6 zile dupa cresterea temperaturii.

Reactii adverse si Contraindicatii: Aceleasi ca pentru Progesteron; folosirea in timpul sarcinii impune cantarirea beneficiului fata de riscul fetal; este contraindicat in prezenta tumorilor hepatice si in caz de herpes de sarcina. Asociat antidiabeticelor poate modifica toleranta la glucide.

Producator: Terapia S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...