Rennie®

Citeste prospectul medicamentuluiRennie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Rennie combate efectele neplacute cauzate de hiperaciditatea gastrica, indigestie acida, indigestie pe baza nervoasa sau cauzata de tulburari biliare, pirozis, dispepsie, deranjamente stomacale.

Antiacid - comprimate masticabile

Compozitie: Carbonat de calciu 0,680 g. Carbonat de magneziu 0,080 g. Excipienti (pentru un comprimat).

Proprietati: Acest medicament este un antiacid, deci diminueaza aciditatea gastrica. Principala sa actiune este de a degaja tractul digestiv, calmand durerile stomacale. Carbonatii de calciu si de magneziu au o capacitate ridicata de neutralizare a hiperaciditatii gastrice.

Proprietati: Calmeaza durerile de stomac.

Posologie si mod de administrare: 1-2 comprimate masticabile de 2 pana la 3 ori pe zi, (maximum 12 tablete pe zi) dupa mese sau in momentul durerii. Copii de peste 6 ani: 1 comprimat masticabil de 2 pana la 3 ori pe zi. Comprimatele au o aroma de menta, nu contin sodiu, drept care pot fi utilizate si de persoanele supuse unui regim desodat.

Contraindicatii: Este interzis administrarea in cazul unor tulburari renale grave. In orice situatie contradictorie, nu ezitati sa solicitati avizul farmacistului.

Precautii: In cazul in care simptomele nu dispar in sapte zile de la inceputul tratamentului, este necesar a se consulta medicul curant. Daca durerile sunt insotite si de stari febrile sau de vomismente, trebuie solicitat sfatul medicului. In cazul unei utilizari indelungate exista riscul hipercalcemiei.

Precautii de utilizare: Antiacizii pot diminua actiunea terapeutica a unor alte medicamente. In cazul administrarii concomitente cu un alt produs medicamentos, trebuie consultat medicul sau farmacistul, pentru evitarea oricaror interactiuni. Pentru siguranta, este recomandabil a nu se asocia Rennie cu alt medicament. Orice alta medicatie poate fi administrata cu doua ore inaintea tratamentului cu Rennie. A nu se lasa la indemana copiilor. Medicamentul trebuie utilizat inaintea datei de expirare marcata pe ambalaj.

Forma de prezentare: Blistere continand comprimate masticabile.

Producator: F. Hoffmann-La Roche

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Tri-om, pulbere si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Patologie...
Citeste prospectul medicamentului Tri-om, gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Actiune terapeutica...
Citeste prospectul medicamentului Tri-om si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Patologie gastrica:...