Ribavirin Teva

Ribavirin Teva este un medicament care contine substanta activa ribavirina.

Este disponibil sub forma de capsule de culoare alba (200 mg).

Ribavirin Teva este un "medicament generic". Aceasta inseamna ca Ribavirin Teva este similar cu "medicamentul de referinta" deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Rebetol.

Pentru ce se utilizeaza Ribavirin Teva?

Ribavirin Teva se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu varsta de trei ani si mai mare care sufera de hepatita C (o afectiune a ficatului cauzata de infectia cu virusul hepatitei C) cronica (de lunga durata). Ribavirin Teva nu trebuie utilizat niciodata singur, ci numai impreuna cu interferon alfa-2b (un alt medicament folosit in tratarea hepatitei).

Ribavirin Teva poate fi folosit la pacienti "naivi" (netratati anterior) in toate tipurile de hepatita C, cu exceptia genotipului 1. Poate fi utilizat si la adultii care au raspuns anterior la tratamentul cu interferon alfa, dar la care boala a revenit.

Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Ribavirin Teva?

Tratamentul cu Ribavirin Teva trebuie inceput si supravegheat de catre un medic care are experienta in tratamentul hepatitei C cronice.

Doza de Ribavirin Teva se stabileste in functie de greutatea corporala a pacientului si variaza intre trei si sapte capsule pe zi. Trebuie administrat numai pacientilor cu greutatea de cel putin 47 kg. Ribavirin Teva se ia cu alimente in fiecare zi in doua prize separate (dimineata si seara). Durata tratamentului depinde de starea pacientului si de raspunsul acestuia la tratament si variaza intre 24 de saptamani si un an. La pacientii care prezinta efecte secundare poate fi necesara ajustarea dozei. Pentru mai multe informatii, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza Ribavirin Teva?

Substanta activa din Ribavirin Teva, ribavirina, este un medicament antiviral care face parte din clasa "analogilor nucleozidici". Se considera ca Ribavirin Teva interfereaza cu producerea sau actiunea acizilor nucleici ADN si ARN virali, care sunt necesari pentru ca virusii sa supravietuiasca si sa se inmulteasca. Ribavirin Teva administrat singur nu are efect in eliminarea virusului hepatitei C din organism.

Cum a fost studiat Ribavirin Teva?

Dat fiind ca Ribavirin Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Ribavirin Teva?

Dat fiind ca Ribavirin Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Ribavirin Teva?

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Ribavirin Teva are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Rebetol. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si in cazul Rebetol, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Ribavirin Teva.

Alte informatii despre Ribavirin Teva: Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Ribavirin Teva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 31 martie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 09-2009.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ribavirin BioPartners se utilizeaza pentru tratarea hepatitei C cronice (boala a ficatului cauzata de infectia cu virusul...
Rebetol este un medicament care contine substanta activa ribavirina. Este disponibil sub forma de capsule de culoare...
In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...