Rivastigmine Actavis

Citeste prospectul medicamentului Rivastigmine Actavis si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rivastigmine Actavis se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu forme usoare pana la moderat severe ale dementei Alzheimer, o boala progresiva a creierului care afecteaza treptat memoria, capacitatea intelectuala si comportamentul.

Rivastigmine Actavis este un medicament care contine substanta activa rivastigmina. Este disponibil sub forma de capsule (de culoare galbena: 1,5 mg; de culoare portocalie: 3 mg; de culoare rosie: 4,5 mg; de culoare rosie si portocalie: 6 mg).

Rivastigmine Actavis este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Rivastigmine Actavis este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Exelon. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Rivastigmine Actavis?

Rivastigmine Actavis se utilizeaza pentru tratarea pacientilor cu forme usoare pana la moderat severe ale dementei Alzheimer, o boala progresiva a creierului care afecteaza treptat memoria, capacitatea intelectuala si comportamentul.

Se utilizeaza, de asemenea, pentru tratarea formelor usoare pana la moderat severe ale dementei la pacientii cu boala Parkinson.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Rivastigmine Actavis?

Tratamentul cu Rivastigmine Actavis trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta în diagnosticarea si tratarea bolii Alzheimer sau a dementei la pacientii cu boala Parkinson. Tratamentul trebuie început doar daca exista un îngrijitor care sa monitorizeze cu regularitate utilizarea Rivastigmine Actavis de catre pacient.

Tratamentul trebuie continuat atat timp cat medicamentul prezinta un beneficiu terapeutic, dar doza poate fi redusa sau tratamentul poate fi întrerupt în cazul în care pacientul prezinta efecte secundare.

Rivastigmine Actavis trebuie administrat de doua ori pe zi, împreuna cu micul dejun si cu cina. Capsulele trebuie înghitite întregi. Doza initiala este de 1,5 mg de doua ori pe zi. În cazul pacientilor care tolereaza doza, ea poate fi crescuta cu cate 1,5 mg nu mai des de o data la doua saptamani, pana se ajunge la o doza regulata de 3 pana la 6 mg de doua ori pe zi. Pentru obtinerea beneficiului terapeutic maxim, trebuie administrata cea mai mare doza tolerata, dar aceasta doza nu trebuie sa depaseasca 6 mg de doua ori pe zi.

Cum actioneaza Rivastigmine Actavis?

Substanta activa din Rivastigmine Actavis, rivastigmina, este un medicament împotriva dementei. În cazul pacientilor cu dementa Alzheimer sau dementa asociata bolii Parkinson, anumite celule nervoase din creier sunt distruse, ceea ce determina valori scazute ale neurotransmitatorului acetilcolina (o substanta chimica care permite comunicarea între celulele nervoase). Rivastigmina actioneaza prin blocarea enzimelor care descompun acetilcolina: acetilcolinesteraza si butirilcolinesteraza. Prin blocarea acestor enzime, Rivastigmine Actavis permite cresterea concentratiei de acetilcolina în creier, ajutand astfel la reducerea simptomelor dementei Alzheimer si ale dementei asociate bolii Parkinson.

Cum a fost studiat Rivastigmine Actavis?

Întrucat Rivastigmine Actavis este un medicament generic, studiile la pacienti s-au limitat la teste de determinare a bioechivalentei acestuia cu medicamentul de referinta, Exelon. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc în organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Rivastigmine Actavis?

Întrucat Rivastigmine Actavis este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate acestuia sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Rivastigmine Actavis?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Rivastigmine Actavis are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Exelon. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost ca, la fel ca si în cazul Exelon, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Rivastigmine Actavis.

Alte informatii despre Rivastigmine Actavis

Comisia Europeana a acordat Actavis Group PTC ehf o autorizatie de introducere pe piata pentru Rivastigmine Actavis, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 iunie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reînnoita.

EPAR-ul complet pentru Rivastigmine Actavis este disponibil pe site-ul agentiei: ema.europa.eu/Find medicine/Human medicines/European Public Assessment Reports. Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Rivastigmine Actavis, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 05-2011.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Rivastigmine Hexal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rivastigmine Hexal...
Citeste prospectul medicamentului Cogiton 5 mg si 10 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului ALZEPIL 5 mg si 10 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...