Romergan, solutie injectabila

Citeste prospectul medicamentului Romergan, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Urticarie, edem angioneurotic, rinite alergice, astm bronsic, boala serului, soc anafilactic (ca medicatie adjuvanta); profilaxia si tratamentul reactiilor transfuzionale; prurit, intepaturi de insecte; stari de excitatie, insomnie; pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale si obstetricale, ingrijire postoperatorie; voma de diferite cauze, prevenirea si combaterea raului de miscare.

Compozitie: Fiole 2 ml continand clorhidrat de prometazina 0,05 g.

Actiune farmacoterapeutica:

Prometazina este un antihistaminic cu actiune intensa si prelungita; de asemenea, are proprietati sedative si antiemetice. Acidul ascorbic contribuie la efectul antialergic.

Reactii adverse: Sedarea excesiva cu diminuarea performantelor psihomotorii, ameteala, uscaciunea gurii, tulburari de vedere (fenomene atropinice), rareori variatii ale presiunii arteriale, foarte rar leucopenie si fotosensibilizare; reactii paradoxale, cu hiperexcitabilitate si cosmaruri (foarte rar, mai ales la batrani si copii).

Contraindicatii si precautii: Alergia la prometazina si intoxicatiile acute cu substante deprimante centrale reprezinta contraindicatii; prudenta la soferi, dispeceri si in alte profesiuni care impun concentrarea intensa si prelungita a functiilor psihice.

Interactiuni medicamentoase: Prudenta (doze mici) in asociere cu alte deprimante centrale (anestezice generale, hipnotice, analgezice opioide) - risc de deprimare centrala periculoasa; prudenta in asociere cu antihipertensive (risc de accidente hipotensive) si cu pentetrazolul sau alte excitante (risc de convulsii); nu se asociaza cu levodopa (antagonism).

Mod de administrare: Adulti: in caz de urgenta se injecteaza intramuscular profund o fiola.

Forma de prezentare: Cutii cu 5 fiole de 2 ml. Cutii cu 100 fiole de 2 ml.

Conditii de pastrare: A se pastra ferit de lumina, la loc racoros.

Producator: Sicomed

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Romergan, sirop pentru copii si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Romergan, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Urticarie,...
Citeste prospectul medicamentului Romergan, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Urticarie,...