Tador

Citeste prospectul medicamentului Tador si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Oral: tratament simptomatic de scurta durata al durerilor musculo-scheletice, dismenoree, durerile dentare. Injectabil: postoperator, colica renala, dorsalgii severe.

Dozaj: Oral: 25 mg la 8 ore. Doza zilnica maxima 75 mg. Nu trebuie folosit timp indelungat. Se recomanda administrarea cu cel putin 30 de minute inaintea meselor. Varstnici: doza zilnica recomandata maxim 50 mg injectabil intramuscular sau intravenos: 50 mg la 8-12 ore, nu mai mult de doua zile. Doza zilnica maxim 150 mg.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la dexketoprofen, orice alt AINS sau la excipientii produsului; antecedente de crize de bronhospasm, rinita acuta, urticarie sau edem angioneurotic la acid acetilsalicilic, ulce gastroduodenal active sau in antecedente dispepsie cronica; boli hemoragice, tratament concomitant cu anticoagulante; boala Crohn sau colita ulceroasa; antecedente de astm bronsic; IR moderata – grava, IH grava, sarcina si alaptare, copii.

Atentie: Se va administra cu prudent la pacientii cu afectiuni alergice in antecedente. Pacientii care au simptome gastrointestinal sau antecedente de afectiuni gastrointestinal trebuie monitorizati pentru a detecta semnele unei eventuale hemoragii gastrointestinal. Daca apare hemoragie sau ulcer gastrointestinal in timpul tratamentului, se intrerupe administrarea si este instituita terapie adecvata. In cazul unei cresteri importante de TGO si TGP, tratamentul trebuie oprit.

Se administreaza cu atentie la pacientii cu afectiuni ale maduvei hematopoetice, LES sau boala mixta de tesut conjunctiv. Produsul trebuie administrat cu prudent la pacientii cu afectiuni hepatice, renale sau cardiac, ca si in alte boli care predispun la retentive hidrosalina sau la cei tratati cu diuretice si la cei cu hipovolemie, deoarece au risc crescut de nefrotoxicitate. Pacientii varstnici au risc crescut de insuficienta renala, cardiac sau hepatica. Atentie la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Reactii adverse: greata si/sau varsaturi, dureri abdominal, diaree, dispepsie. Reactii adverse mai putin frecvente: tulburari de somn, anxietate, cefalee, ameteli, vertij, palpitatii, gastrita, constipatie, uscaciunea gurii, flatulenta, eritem cutanat. Rar pot aparea: parestezii, HTA, edeme periferice, bradipnee, ulcer peptic, hemoragie sau perforatie, anorexie, cresterea enzimelor hepatice, urticarie, acne, hipersudoratie, poliurie, tulburari menstruale, tulburari in sfera prostatei.

Etichete: tador, medicamente, prospect

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...