Tamiflu 75 mg capsule tari

Tamiflu,  75 mg capsule tari  este prescris pentru tratarea si preventia gripei.

Gripa este o infectie cauzata de virusul gripal.

Substanta activa din Tamiflu este oseltamivir fosfat (75 mg oseltamivir in fiecare capsula tare). Continutul capsulei: amidon pregelatinizat, talc, povidona, croscarmeloza sodica, stearil fumarat de sodiu.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Roche Registration Limited

40 Broadwater Road

Welwyn Gerden City

Hertfordshire AL7 3AY, Marea Britanie

Producatorul responsabil de eliberarea seriilor

Hoffmann-La Roche AG

Emil-Barell-Str. 1

D-79639, Grenzach-Wyhlen

Germania

Tamiflu apartine unui grup de medicamente numite "inhibitori de neuraminidaza". Aceste medicamente previn raspandirea virusului gripal in organism si astfel ajuta la usurarea sau prevenirea simptomelor care apar la infectia cu virus gripal. Tamiflu 75 mg capsule tari este disponibil in pachete cu blisterede cate 10.

Nu luati Tamiflu: daca sunteti alergic la oseltamivir sau la oricare dintre excipienti.

Acordati atentie deosebita inainte de a lua Tamiflu asigurati-va ca medicul Dvs. stie daca: sunteti alergic la alte medicamente luati alte medicamente inclusiv cele cumparate fara prescriptie ( cu exceptia paracetamol, ibuprofen sau acid acetilsalicilic(Aspirina)) sau aveti probleme cu rinichii.

Administrarea Tamiflu impreuna cu alimente si bauturi: inghititi Tamiflu cu apa. Tamiflu poate fi luat cu sau fara alimente, desi se recomana administrarea Tamiflu cu alimente pentru a reduce posibilitatea de a va simti rau(greata si varsaturi).

Sarcina: Nu se cunosc posibilele efecte ale Tamiflu asupra produsului de conceptie. Trebuie sa informati medicul daca sunteti insarcinata, banuiti ca sunteti insarcinata sau incercati sa ramaneti insarcinata pentru ca medicul sa poata decide daca Tamiflu va poate fi prescris.

Alaptarea: Efectele asupra sugarilor nu este cunoscut. Trebuie sa informati medicul daca alaptati pentru ca sa poata decide daca Tamiflu va poate fi prescris.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Tamiflu are un efect minor sau inexistent asupra capacitatii Dvs. de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Utilizarea altor medicamente: Tamiflu poate fi utilizat impreuna cu paracetamol, ibuprofen sau acid acetilsalicilic (Aspirina). Nu este de asteptat ca Tamiflu sa altereze efectele oricaror altor medicamente. Daca vi s-a prescris Tamiflu trebuie sa informati medicul sau farmacistul daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, chiar si dintre cele pe care le-ati cumparat fara prescriptie.

Exista interactiuni in cazul unei vaccinari anti-gripale?

Tamiflu nu este un substituient al vaccinarii anti-gripale. Tamiflu nu va modifica eficienta vaccinului anti-gripal. Chiar daca ati fost vaccinat anti-gripal Tamiflu va poate fi prescris de catre medic.

Cum se administreaza Tamiflu?

Luati intotdeauna Tamiflu exact asa cum v-a prescris medicul. Luati Tamiflu cat de repede dupa ce ati primit prescriptie pentru ca acest lucru va ajuta la incetinirea raspandirii virusului gripal in organism. Daca doriti mai multe informatii despre acest medicament, trebuie sa intrebati medicul.

inghititi capsulele de Tamiflu intregi, cu apa. Nu spargeti sau mestecati capsulele de Tamiflu.

Tratament: Pentru tratarea gripei luati o capsula cat de repede dupa ce ati primit prescriptia si apoi luati cate o capsule de doua ori pe zi ( de obicei este convenabil sa luati una dimineata si una seara timp de 5 zile). Este importat sa completati acest ciclu de 5 zile, chiar daca incepeti sa va simtiti bine mai rapid.

Preventia: Tamiflu poate fi utilizat si pentru preventia gripei. Atunci cand este utilizat pentru preventia gripei, Tamiflu trebuie luat odata pe zi. Cei mai bine este sa luati aceasta doza dimineata la micul dejun. Medicul va va recomanda perioada pentru care veti continua sa luati Tamiflu , daca acesta este prescris pentru preventia gripei.

Daca luati mai mult Tamiflu decat trebuie contactati imediat medicul sau farmacistul.

Daca ati uitat sa luati Tamiflu: Luati doza pe care ati uitat-o cat de curand va aduceti aminte, dar nu luati o doza dubla pentru a substitui doza uitata.

Efecte la intreruperea administrarii de Tamiflu

Nu exista efecte adverse la intreruperea administrarii Tamiflu mai repede decat v-a recomandat medicul. Daca intrerupeti administrarea de Tamiflu mai repede decat v-a recomandat medicul, este posibil ca simptomele gripei sa reapara.

Reactii adverse posibile:  Ca si in cazul altor medicamente, Tamiflu poate avea reactii adverse.

Efecte adverse frecvente:  Cele mai obisnuite efecte adverse ale Tamiflu sunt greata, varsaturile si durerile de stomac. Aceste efecte adverse apar mai ales dupa prima doza de medicament si de obicei dispar pe masura continuarii tratamentului. Frecventa acestor efecte adverse este redusa daca medicamentul va fi luat odata cu alimentele.

Daca dvs. sau copilul dvs. va simtiti frecvent rau, trebuie sa informati medicul. Trebuie de asemenea sa informati medicul daca simptomele gripei se accentueaza sau starea febrila continua. Daca remarcati orice efect care nu este amintit in acest prospect, va rugam informati medicul sau farmacistul.

Mod de pastrare: A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare. A nu se utiliza dupa data de expirare (EXP) inscrisa pe ambalaj.

Alte informatii: Pentru orice alta informatie despre acest produs medicamentos, va rugam contactati reprezentanta locala a Detinatorului Autorizatiei de punere pe piata.

Data ultimei verificari a prospectului: septembrie 2004

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului TheraFlu Exta raceala si gripa si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Prepandrix si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Prepandrix este un...
Citeste prospectul medicamentului Nurofen raceala si gripa si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...