Thomasin, comprimate

Citeste prospectul medicamentului Thomasin, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Tulburari circulatorii, ca de ex. colaps circulator in caz de suprasolicitare corporala sau ortostatism prelungit; tendinta la colaps la cei cu interventii chirurgicale gastrice; hipotensiune in cadrul sau dupa o boala infectioasa, intoxicatii, hipomotilitate, in faza de reconvalescenta postoperator si postpartum, precum si la varste inaintate; stari hipotensive acute si cronice de natura patologica. Poate fi folosit si in: profilaxia scaderilor tensionale in cadrul interventiilor cu scop diagnostic, chirurgicale sau stomatologice; terapia hipotensiunii, urmare a indigestiei de antiepileptice si psihotrope.

Substanta activa:

(+-)-etilefrina clorhidrat

Compozitie:

1 comprimat contine 10 mg (+-)-etilefrina clorhidrat.

Adjuvanti:

Stearati de magneziu.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la etilefrina clorhidrata; hipertensiune arteriala; tulburari circulatorii cu cresteri tensionale si ale frecventei cardiace in ortostatism; hiperfunctia glandei tiroida; tumori suprarenale; boli oftalmologice cu cresterea tensiunii intraoculare (glaucom); ateroscleroza; cardioscopie ischemica; tahiaritmii; tulburari de evacuare ale vezicii urinare, in special in cazul adenomului de prostata.

Precautii:

Se recomanda administrarea cu precautie in diabetul zaharat, in tulburarile renale grave, in hipercalcemie si hipopotasemie, in hipertrofia ventriculara dreapta. A nu se administra Thomasin in primele 3 luni de sarcina. Dupa luna a 4-a de sarcina, utilizarea medicamentului se va face numai la indicatia medicului. Deoarece medicamentul trece in laptele matern, se va intrerupe tratamentul cu Thomasin pe perioada alaptarii.

Reactii adverse:

In general, preparatul este bine suportat. De regula, nu s-au semnalat reactii adverse. La persoanele cu sensibilitate crescuta si/sau in cazul supradozarii, pot aparea ocazional neliniste, transpiratii si intoleranta gastro-intestinala. Foarte rar s-au inregistrat simptome similare anginei pectorale, palpitatii, pusee hipertensive insotite eventual de cefalee si tremur muscular.

Interactiuni medicamentoase:

Administrarea concomitenta de Thomasin si de: dezoxicorticosteronacetat, guanetidina, rezerpina, atropina si substante cu actiune similara atropinei (de ex. antidepresivele triciclice), poate potenta efectul simpatomimetic; blocanti ai -receptorilor pot declansa o bradicardie reflexa; dihidroergotamina accentueaza vasoconstrictia; antidiabeticele diminueaza efectul acestora din urma; chinina poate scadea actiunea etilefrinei.

Modul si durata de administrare:

Daca medicul nu recomanda altfel, se vor administra, in general, la adulti: 1-2 comprimate de 1-2 ori pe zi; la copiii peste 5 ani si la scolari: 1 comprimat de 1-2 ori pe zi. Comprimatele vor fi ingerate inainte sau intre mese cu putin lichid. Se recomanda ca preparatul sa nu fie utilizat dupa ora 15.00, deoarece influenta sa asupra circulatiei sanguine poate determina tulburari de somn.

Conditii de pastrare:

A se pastra preparatul in ambalajul original, ferit de lumina si de umiditate. A nu se utiliza medicamentul dupa expirarea termenului de valabilitate. A nu se lasa medicamentul la indemana copiilor!

Forma de prezentare:

Cutii cu 50 comprimate (N2) si 100 comprimate (N3). A se elibera numai pe baza de prescriptie medicala. Thomasin este lipsit de gluten.

Producator: Arzneimittel GmbH Dresda

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Vasonit Retard, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Sadamin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tulburari circulatorii...
Citeste prospectul medicamentului Pentoxifilin, fiole si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tulburari...