Triamcinolon S

Citeste prospectul medicamentului Triamcinolon S si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Infectii cutanate (impetigo, acnee, furunculoza, sicozis stafi-lococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitala si palmo-plantara eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate in stadiul acut sau subacut al bolii.

Compozitie: Unguentul contine 3% saprosan (5,7-diclor-8-oxichinaldina) si 0,10% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Proprietati farmacoterapeutice:

Prin asocierea celor doua substante actiunea antibacteriana si antimicotica a saprosanului este secondata de efectul antiinflamator antialergic al triamcinolonului acetonid. Preparatul isi mentine eficacitatea chiar in prezenta puroiului si a altor substante biologice.

Contraindicatii: Tuberculoza pielii, dermatoze sifilitice, varicela, vaccina.

Mod de administrare: Unguentul se aplica in strat subtire, de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. In infectiile localizate pe zone cutanate intinse tratamentul local se poate asocia cu administrarea perorala sau parenterala a unui antibiotic cu spectru larg. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi, cateva zile dupa vindecarea clinica.

Efecte secundare: Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional datorita componentei steroidice: oboseala, adinamie, somnolenta sau, dimpotriva, agitatie si insomnie. Examenul sangelui poate pune in evidenta o eozinofilie sau o usoara anemie. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la bolnavii cu deficit functional hepatic sau renal.

Prezentare farmaceutica: Tuburi cu 15 g de unguent.

Conditii de pastrare: La adapost de umiditate, la temperatura de 6 - 25 grade Celsius.

Producator: Antibiotice-Iasi