Unguent oftalmic cu triamcinolon acetonid si neomicina sulfat

Citeste prospectul medicamentului Unguent oftalmic cu triamcinolon acetonid si neomicina sulfat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Blefarite, eczeme palpebrale, salazion infectat, orjelet, conjunctivite alergice, estivale, foliculare. Keratite punctiforme si flictenulare; irite.

In tratamentul preventiv al reactiilor inflamatoare si al complicatiilor infectioase in oftalmochirurgie. Iritatia sau infectia cavitatilor de enucleare.

Compozitie: 100 g de unguent contine:

Triamcinolon acetonid0,10 g

Sulfat de neomicina1,00 g

Colesterol4,00 g

Lanolina anhidra12,90 g

Parafina lichida54,00 g

Parafina farmaceutica28,00 g

Actiune farmacoterapeutica: In formula unguentului este asociat un glucocorticoid sintetic de uz topic, dotat cu actiune antiinflamatoare, antipruritica si antialergica, superioara hidrocortizonului, cu un antibiotic cu spectru antibacterian larg. Ambele substante nu au efect sistemic si sunt, in general, bine tolerate de ochi si anexele sale.

Contraindicatii: Antecedente de hipersensibilitate la vreuna din componentele unguentului; afectiunile oculare de etiologie fungica sau virotica.

Administrare: Se aplica de 2-3 ori pe zi, pe pleoapa sau in fundul de sac conjunctival, o cantitate de unguent de marimea unui bob de grau. Durata tratamentului variaza in functie de susceptibilitatea germenilor si de intensitatea reactiilor inflamatorii asociate. Se continua tratamentul timp de cateva zile si dupa disparitia fenomenelor clinice.

Efecte secundare: Eventualele reactii de intoleranta locala, care de obicei nu necesita intreruperea tratamentului. Foarte rar in cazuri de iridociclita postoperatorie se semnaleaza intoleranta, caracterizata prin congestie, eczematizare palpebrala, hipersecretie seroasa.

Prezentare farmaceutica: Tuburi cu 6 g de unguent.

Conditii de pastrare: La adapost de caldura si umiditate.

Producator: Antibiotice-Iasi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zovirax, unguent oftalmic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:Zovirax...
Citeste prospectul medicamentului Unguent oftalmic, cu sulfat de neomicina si sulfat de polimixina B si afla pentru...
Citeste prospectul medicamentului Unguent cu policarpina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...