Uscosin

Citeste prospectul medicamentului Uscosin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.

Prezentare: Comprimate continand bromura de N-butilscopolamoniu 10 mg.

Actiune farmacoterapeutica:

Antispastic digestiv si genito-urinar prin actiune parasimpatolitica si slab ganglioplegica; antisecretor gastric. Absorbtia intestinala este slaba, iar durata de actiune este relativ scurta.

Contraindicatii: Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii supraventriculare; prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat. Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice (creste riscul reactiilor adverse).

Reactii adverse: Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari).

Mod de administrare: Adulti: cate 1-2 comprimate de 3-5 ori/zi. Copii 6-12 ani: 1 comprimat de 3 ori/zi.

Producator: Sintofarm S.A.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...
Citeste prospectul medicamentului Wellferon, injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Wellferon...