Zoledronic acid Teva

Citeste prospectul medicamentului Zoledronic acid Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Zoledronic acid Teva se poate utiliza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza osul.

Zoledronic acid Teva

Ce este Zoledronic acid Teva?

Zoledronic acid Teva este un concentrat pentru solutie perfuzabila (picurare în vena) care contine substanta activa acid zoledronic (4 mg).

Zoledronic acid Teva este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Zoledronic acid Teva este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE), denumit Zometa. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizeaza Zoledronic acid Teva?

Zoledronic acid Teva se poate utiliza pentru prevenirea complicatiilor osoase la adultii cu cancer avansat care afecteaza osul. Aceste complicatii sunt fracturi (rupturi ale oaselor), compresie spinala (cand maduva spinarii este comprimata de os), afectiuni ale oaselor care necesita radioterapie (tratament cu radiatii) sau interventie chirurgicala si hipercalcemie (cantitate mare de calciu în sange). Zoledronic acid Teva poate fi, de asemenea, utilizat în tratamentul hipercalcemiei induse de tumori.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Zoledronic acid Teva?

Zoledronic acid Teva trebuie utilizat numai de un medic cu experienta în utilizarea acestui tip de medicament administrat în vena.

Doza obisnuita de Zoledronic acid Teva este de o perfuzie de 4 mg timp de cel putin 15 minute. Cand se utilizeaza pentru prevenirea complicatiilor osoase, perfuzia poate fi repetata o data la trei pana la patru saptamani iar pacientii trebuie sa ia de asemenea suplimente de calciu si de vitamina D. Pentru pacientii cu metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit în oase) care au probleme usoare sau moderate de rinichi, se recomanda o doza mai mica. Nu se recomanda administrarea sa la pacientii cu afectiuni renale severe.

Cum actioneaza Zoledronic acid Teva?

Substanta activa din Zoledronic acid Teva, acidul zoledronic, este un bifosfonat. Aceasta opreste actiunea osteoclastelor, celulele din organism implicate în distrugerea tesutului osos. Astfel, pierderea de masa osoasa este mai mica. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la scaderea susceptibilitatii la rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.

Pacientii cu tumori pot prezenta în sange cantitati mari de calciu eliberat din oase. Prevenind distrugerea oaselor, Zoledronic acid Teva ajuta si la reducerea cantitatii de calciu eliberat în sange.

Cum a fost studiat Zoledronic acid Teva?

Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Zoledronic acid Teva este un medicament generic administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Zometa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Zoledronic acid Teva?

Întrucat Zoledronic acid Teva este un medicament generic, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Zoledronic acid Teva?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Zoledronic acid Teva este comparabil cu Zometa. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca în cazul Zometa, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Zoledronic acid Teva.

Alte informatii despre Zoledronic acid Teva

Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zoledronic acid Teva, valabila pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 16 august 2012.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Zoledronic acid Teva, cititi prospectul (care face parte, de asemenea, din EPAR) sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data în 08-2012

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Zoledronic acid Teva Pharma si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wobenzym x 200 Drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Wilzin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Wilzin este un...