Afla cum se face budinca de iofca cu sunca

Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.

Ingrediente:

- 3 galbenusuri,
- o ceasca de smantana,
- 200 g sunca,
- o ceasca de caimac,
- o ceasca de faina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se face un aluat ca de taitei. Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##

##STEP##

Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##

##STEP##

Se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se asaza pe un servet si se lasa sa se zvante. ##END STEP##

##STEP##

Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie In panglici late de un deget. ##END STEP##

##STEP##

Se resfira pe masa de aluat si se lasa sa se usuce. Se fierb in apa sarata. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg si se limpezesc cu apa fierinte. Se amesteca galbenusurile cu smantana, cu sunca taiata marunt si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga iofcaua. Se face un aluant din caimac si faina; se intinde o foaie potrivit de subtire, cu care se Imbraca o forma. Se pune compozitia de mai sus, adunand deasupra marginile aluatului. ##END STEP##

##STEP##

Se da trei sferturi de ora la cuptor. ##END STEP##

Mod de servire:

Se rastoarna, se serveste cu sos de ciuperci.