Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.
Aceasta budinca se obtine din taitei de casa numiti iofca in combinatie cu sunca.
Ingrediente:
- 3 galbenusuri,
- o ceasca de smantana,
- 200 g sunca,
- o ceasca de caimac,
- o ceasca de faina,
- sare.
Mod de preparare:
Se face un aluat ca de taitei. Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
Se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. Se asaza pe un servet si se lasa sa se zvante.
Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie In panglici late de un deget.
Se resfira pe masa de aluat si se lasa sa se usuce. Se fierb in apa sarata.
Se scurg si se limpezesc cu apa fierinte. Se amesteca galbenusurile cu smantana, cu sunca taiata marunt si sare.
Se adauga iofcaua. Se face un aluant din caimac si faina; se intinde o foaie potrivit de subtire, cu care se Imbraca o forma. Se pune compozitia de mai sus, adunand deasupra marginile aluatului.
Se da trei sferturi de ora la cuptor.
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste cu sos de ciuperci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.