Daca vrei sa faci spaghete gratinate si refuzi sa le folosesti pe cele din comert, iata o reteta de paste de casa numite si iofca.
Ingrediente:
- 300 g faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de apa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se face un aluat ca de taitei. Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##
##STEP##
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##
##STEP##
Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe un servet si se lasa sa se zvante. ##END STEP##
##STEP##
Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un deget. ##END STEP##
##STEP##
Se resfira pe masa de aluat si se lasa sa se usuce. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb cu apa si sare, ca si pastele de targ. ##END STEP##
##STEP##
Se presara deasupra branza rasa, sunca si cateva bucatele de unt proaspat. ##END STEP##
##STEP##
Se dau la cuptor la foc iute, se tin cateva minute, pana ce se rumenesc deasupra. ##END STEP##