Iata ce ai nevoie pentru a face cea mai buna Carbonara.
Ingredientele necesare:
- ¾ dintr-un pachet de spaghete
- 500 ml crema cu gust de capsuni
- ¾ de capatana de usturoi zdrobit
- un pahar mediu de vin alb sec
- piper negru
- 200 g de bacon afumat taiat bucati mici
- 300 g de branza razuita ( mix de parmezan, cedar si Leicester)
- 2 galbenusuri (batute bine)
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb spaghetele, se scurg si se pun de-o parte. ##END STEP##
##STEP##
Intr-o tigaie se pune vinul si se rumeneste bacon-ul impreuna cu usturoiul; apoi se adauga piperul. ##END STEP##
##STEP##
Cand baconul si usturoiul s-au rumenit si cand vinul a scazut, se adauga crema de capsuni si se amesteca bine timp de 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Dupa cele 10 min. se da tigaia deoparte si se adauga branza razuita; Se amesteca bine pana branza se topeste. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce branza s-a topit se pune tigaia iar pe foc si se adauga cele doua galbenusuri; trebuie amesctecata foarte repede compozitia astfel incat ouale sa se incorporeze si sa nu iasa oua batute. ##END STEP##
##STEP##
Se combina cu spaghetele si peste, se mai pune putin piper. ##END STEP##
Pastele Carbonara se pot servi cu paine prajita cu usturoi.