Cum se prepara pastitsio?

Pastitsio este o mancare greceasca cu carne tocata care seamana cu lasagna; diferenta este ca lasagna se face cu foi speciale in timp ce pastitsio se face cu macaroane sau cu penne.

Reteta poate parea putin mai complicata dar, urmarind instructiunile n-are cum sa nu iasa ceva special.

Pentru a prepara pastitsio aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-  600 paste (macaroane sau penne)
-  500g carne tocata
-  o cana de branza rasa (e indicate branza Pecorino Romano) sau cascaval  
-  50 g de unt topit
-  o lingurita de scortisoara
-  12 oua
-  ulei  de gatit

Mod de preparare

##STEP##

Se incalzeste mai intai cuptorul la 160 º C. ##END STEP##

##STEP##

Se pun la fiert  pastele. ##END STEP##

##STEP##

Se ia o tigaie in care se pune ulei si se lasa pe foc pana se incinge putin dupa care se pune carnea si se amesteca. Se lasa la foc pana carnea este facuta bine apoi se adauga scortisoara. Cand carnea este rumenita, se ia dupa foc. ##END STEP##

##STEP##

Pastele fierte se scurg bine si se lasa in oala in care au fiert. ##END STEP##

##STEP##

Intr-un bol se bat  ouale bine iar untul se pune la topit. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca untul, branza rasa si carnea cu pastele. ##END STEP##

##STEP##

Se pune compozitia intr-o tava, iar ouale batute se toarna peste, astfel incat sa acopere toata compozitia, dupa care se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora jumatate. Pentru ultimele 5 min. se lasa fara folie pentru a se rumeni putin deasupra. ##END STEP##

##STEP##

Se mananca  calda alaturi de o salata. ##END STEP##