Pentru o cina usoara, va propunem o reteta aromata de gris cu lapte.
Ingrediente:
- 4 cesti lapte,
- 4 linguri zahar,
- vanilie,
- o ceasca gris,
- unt proaspat cat o nuca,
- sare,
- 3 Iinguri zahar pentru glazura.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune laptele sa fiarba cu zahar si 1/4 baton de vanilie sau putina vanilina. ##END STEP##
##STEP##
Cand laptele clocoteste, se toarna cu incetul, sa cada in ploaie, o ceasca nu prea plina de gris, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi. ##END STEP##
##STEP##
Cand grisul incepe din nou sa fiarba, se adauga o bucatica de unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba incet, amestecand, circa 15 minute, pana ce grisul a absorbit tot laptele. ##END STEP##
##STEP##
Se tine seama ca prin racire compozitia se intareste. Se scoate vanilia. ##END STEP##
##STEP##
Se uda bine un castron cu apa, se toarna grisul, se lasa sa se raceasca. ##END STEP##
##STEP##
Se rastoarna pe o farfurie. Separat, intr-o tigaie mica, se ard trei linguri de zahar. ##END STEP##
##STEP##
Cum s-a topit, fara sa se innegreasca, se toarna peste grisul din farfurie. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cald cu scortisoara deasupra.