Reteta: Aluat de taitei

Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa. Iata cum:

Ingrediente:

- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se intinde faina cernuta pe masa, iar in mijloc se pun ouale sparte, doua jumatati cu apa si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##

##STEP##

Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe un servet si se lasa sa se zbiceasca. In acest timp se intinde a doua foaie. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire. ##END STEP##

##STEP##

Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. ##END STEP##

Mod de pastrare:

Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat.