Spaghetele gratinate cu branza reprezinta o masa gustoasa si satioasa, ideala pentru cina.
Ingrediente:
- 400 g spaghete,
- 100 g branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb 3 litri apa cu putina sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu In bucati, dupa dorinta. ##END STEP##
##STEP##
Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic, si se tin sa clocoteasca incet. ##END STEP##
##STEP##
Spaghetele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut In mai multe bucati pentru a se topi repede si doua linguri de branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se misca cratita pana incepe branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de branza si se tin o clipa pe foc sa se infierbante, fara sa se mai topeasca branza. ##END STEP##
Mod de servire:
Se toarna in farfurie, se servesc fierbinti.