O reteta rapida si usor de preparat sunt spaghetele cu sos de rosii.
Ingrediente:
- 400 grame spaghete,
- 100 g branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- sare.
Pentru sos:
- 500 g rosii,
- o lingurita zahar,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb 3 litri apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul spaghetelor, rupte sau nu in bucati, dupa dorinta. ##END STEP##
##STEP##
Indata ce incep din nou sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin sa clocoteasca incet. ##END STEP##
##STEP##
Spaghetele nu trebuie lasate sa fiarba prea mult si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg bine de apa prin strecuratoarea speciala, cu gauri mari si se limpezesc cu apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut in mai multe bucati pentru a se topi repede si doua linguri de branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se misca cratita pana incepe branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de brinza si se tin o clipa pe foc sa se infierbante, fara sa se mai topeasca branza. Se toarna in farfurie, se servesc firbinti. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos de rosii cu zahar, sare, putin unt. Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa mai fiarba pana se ingroasa spaghetele cu sos cat trebuie. ##END STEP##
Se toarna peste spaghete sau se serveste separat.