Reteta originala de paste Bolognese. Ingrediente:
- 2 linguri de ulei de masline;
- 6 felii de pancetta (bacon), taiate in bucatele mici;
- 2 cepe mari tocate;
- 3 catei de usturoi zdrobiti;
- 2 morcovi tocati;
- o tulpina de telina;
- un kilogram de carne tocata de vita;
- 2 pahare de vin rosu;
- 2 cutii de rosii in suc propriu, tocate;
- 2 foi de dafin;
- sare;
- piper negru proaspat macinat;
- 800 grame de tagliatelle/ o cutie mare;
- parmezan ras.
Reteta originala de paste Bolognese. Mod de preparare:
- incalzeste uleiul intr-o tigaie;
- caleste pancetta;
- adauga ceapa, morcovul si usturoiul;
- adauga si carnea tocata si mareste focul, in momentul in care legumele au devenit moi;
- adauga vinul, dupa ce carnea se rumeneste;
- lasa amestecul sa scada;
- redu focul;
- adauga rosiile, telina, foile de dafin si apoi condimenteaza dupa gust;
- fierbe amestecul la foc mic, pana obtii un sos consistent;
- fierbe tagliatellele in apa clocotita cu sare, cu un minut mai putin decat timpul indicat pe cutie (ele vor absorbi si sosul de rosii, asa ca nu e nevoie sa le fierbi in totalitate);
- scurge tagliatellele, fara sa le speli;
- pune tagliatellele in farfurii;
- toarna peste ele sosul de carne ;
- presara, la final, parmezan proaspat ras.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari paste. Evita aceasta greseala comuna