Cum sa faci PASTE cu CALAMARI

Cum sa faci PASTE cu CALAMARI

Calamarii sunt foarte gustosi, mai ales, in combinatie cu pastele. Daca vrei o mancare foarte potrivita pentru acest sezon, nu sta pe ganduri si urmeaza reteta de mai jos!

Ingrediente paste cu calamari(4 portii):

- 900 grame de calamari (medii)

- 300 grame de paste (fettuccine ori in forma de scoici)

- o jumatate de legatura de patrunjel;

- 8 linguri de ulei extravirgin de masline;

- 4 linguri de suc de lamaie;

- coaja rasa de la o lamaie mica;

- sare;

- piper;

- fulgi de chili

Mod de preparare:

- scoate pielea calamarilor cu punctisoare visinii incepand de la coada, din acea zona se desprinde foarte usor.

- trage afara capul (tentaculele). Va iesi cu un intestin care trebuie indepartat.

- curata tubul alb in interior. Initial, iese un os transparent cu aspect de plastic si apoi scoate tot ce e gelatinos in interior. Introdu tubul sub jet de apa si curata interiorul bine

- cura capul: intre tentacule este un cartilaj cu un punct negru in mijloc, scoate-l strangand de la baza asa cum ai elimina un cos ; taie ochii folosind o foarfeca sau un cutit.

- taie tuburile inele.

- pune calamarii intr-un bol si adauga peste ei coaja si sucul de lamaie, uleiul, patrunjelul tocat fin, sarea si chili-ul.

- adauga putina apa rece cat sa stea calamarii lejer in marinata.

- baga calamarii la frigider sa se marineze circa 6 ore.

- pune pastele la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Fii atent sa le scoti cu 1-2 minute inainte de a expira timpul.

- scoate calamarii din marinata si scurge-i cat poti de bine.

- incinge o tigaie/cratita larga si adauga calamarii in ea. Soteaza scurt, in jur de 90 secunde, pana inelele devin albe.

- scoate calamarii intr-un bol.

- cand pastele sunt aproape de a fi scoase din apa, pune restul de marinata in tigaia in care ai sotat calamarii. Adu marinata la fierbere si in acel moment adauga pastele scurse.

- fierbe pastele in marinata pentru inca 1-2 minute, pana nu se mai vede aproape deloc lichid in tigaie.

- amesteca des sa se acopere pastele cu sos.

- la final, adauga calamarii si putin piper macinat, apoi amesteca din nou. Serveste pastele cu calamari imediat.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...
Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia,...
Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui...