Cum sa faci salata CAPRESE cu PASTE

Cine n-ar vrea sa manance si usor si satios, mai ales cand caldura de afara e sufocanta? Nu e deloc imposibil. Iata o reteta care se incadreaza perfect in cerintele de mai sus: salata caprese cu paste.

Ingrediente:

- 50 g busuioc proaspat;

- 4 catei de usturoi;

- 100 ml ulei de masline extra virgin;

- 50 ml zeama de lamaie;

- 2 linguri de miere;

- 500 g de farfalle de grau dur;

- 300 g de rosii cherry prunisoare;

- o ceapa rosie mica;

- 400 g de minimozzarella;

- 50 g de frunze de busuioc.

Mod de preparare:

- pune intr-un robot de bucatarie uleiul de masline, busuiocul proaspat, zeama de lamaie, mierea, sarea, piper si ceapa.

- amesteca pana obtii un dressing omogen.

- fierbe pastele in 5 litri de apa cu sare.

- cand apa incepe sa fiarba, adauga pastele si fierbe-le, respectand instrucțiunile de pe ambalaj.

- scurge pastele foarte bine si clateste-le sub jet de apa rece.

- scurge mozzarella, spala rosiile si taie-le in jumatați.

- toaca ceapa foarte fin, taie marunt frunzele de busuioc si amesteca totul cu pastele si dressingul. Amesteca bine de tot.

- tine salata la rece minimum 2 ore inainte de a o consuma.

Pofta buna!